Xdiagnose won’t start unless launched via terminal with sudo

Bug #1575423 reported by Ty Young on 2016-04-26
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
One Hundred Papercuts
Medium
Unassigned
Ubuntu GNOME
Undecided
Unassigned
Xenial
Undecided
Unassigned
xdiagnose (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

The Xdiagnose, despite being shown in the Overview as an application, won't start unless launched via terminal with sudo.

Description: Ubuntu 16.04 LTS
Release: 16.04

xdiagnose:
  Installed: 3.8.4
  Candidate: 3.8.4
  Version table:
 *** 3.8.4 500
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu xenial/main amd64 Packages
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu xenial/main i386 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 16.04
Package: gnome-shell 3.18.4-0ubuntu3
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-21.37-generic 4.4.6
Uname: Linux 4.4.0-21-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia_uvm nvidia_drm nvidia_modeset nvidia
ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2
Architecture: amd64
CurrentDesktop: GNOME
Date: Tue Apr 26 18:39:15 2016
DisplayManager: gdm3
InstallationDate: Installed on 2016-04-23 (3 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-GNOME 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 (20160421)
ProcEnviron:
 TERM=xterm-256color
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: gnome-shell
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Ty Young (bluegoliath) wrote :
Tim Lunn (darkxst) wrote :

I thinnk at some point we were planning on hiding this in the overview (for Ubuntu GNOME) anyhow its not a gnome-shell bug, re-assigning

affects: gnome-shell (Ubuntu) → xdiagnose (Ubuntu)
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in xdiagnose (Ubuntu):
status: New → Confirmed
warren (wkclemmons) wrote :

This Bug is present in Ubuntu-Gnome 16.10 daily version 20160714.

Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/1575423

tags: added: iso-testing
Changed in ubuntu-gnome:
status: New → Confirmed
Changed in xdiagnose (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
Changed in hundredpapercuts:
status: New → Confirmed
importance: Undecided → Medium
Timo Aaltonen (tjaalton) wrote :

it runs fine on unity, and is actually a dupe of 1483276

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers