fails to create p2p-device when net.names=1

Bug #1832473 reported by zwn on 2019-06-12
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
wpa (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

In the default install setup I get this message in dmesg:

Jun 11 09:30:29 larsa wpa_supplicant[1053]: Failed to create interface p2p-dev-wlp0s20f3: -22 (Invalid argument)
Jun 11 09:30:29 larsa wpa_supplicant[1053]: nl80211: Failed to create a P2P Device interface p2p-dev-wlp0s20f3
Jun 11 09:30:29 larsa wpa_supplicant[1053]: P2P: Failed to enable P2P Device interface

and p2p wifi is not working. When I boot with net.names=0 (disable consistent network device naming), everything is ok and `iw dev` lists another interface

phy#0
 Unnamed/non-netdev interface
  wdev 0x5
  addr 48:a4:72:fb:7d:14
  type P2P-device
  txpower 0.00 dBm
 Interface wlan0
  ifindex 3
  wdev 0x1
  addr 48:a4:72:fb:7d:13
  ssid TP-LINK_CA74
  type managed
  channel 1 (2412 MHz), width: 40 MHz, center1: 2422 MHz
  txpower 22.00 dBm

after which wpa_cli can be used to create p2p group.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 18.04
Package: wpasupplicant 2:2.6-15ubuntu2.3
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.15.0-48.51-generic 4.15.18
Uname: Linux 4.15.0-48-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia_modeset nvidia
ApportVersion: 2.20.9-0ubuntu7.6
Architecture: amd64
CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
Date: Wed Jun 12 11:08:49 2019
InstallationDate: Installed on 2019-03-05 (98 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 18.04.1 LTS "Bionic Beaver" - Release amd64 (20180725)
SourcePackage: wpa
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

zwn (zwn) wrote :
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in wpa (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers