webbrowser-app crashes with SIGABRT every time I start it

Bug #1545969 reported by Daniel van Vugt on 2016-02-16
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
oxide-qt (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
unity8 (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
webbrowser-app (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

webbrowser-app crashes every time, a few seconds after I launch it. But that's an improvement since I found the workaround for bug 1535058,

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 16.04
Package: webbrowser-app 0.23+16.04.20160202-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-4.19-generic 4.4.1
Uname: Linux 4.4.0-4-generic x86_64
ApportVersion: 2.20-0ubuntu2
Architecture: amd64
Date: Tue Feb 16 15:58:27 2016
ExecutablePath: /usr/bin/webbrowser-app
InstallationDate: Installed on 2015-12-03 (74 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Alpha amd64 (20151202)
ProcCmdline: webbrowser-app
ProcEnviron:
 PATH=(custom, no user)
 LANGUAGE=en_AU:en
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_AU.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
Signal: 6
SourcePackage: webbrowser-app
StacktraceTop:
 ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libOxideQtCore.so.0
 ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libOxideQtCore.so.0
 ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libOxideQtCore.so.0
 ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libOxideQtCore.so.0
 ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libOxideQtCore.so.0
Title: webbrowser-app crashed with SIGABRT
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups: adm cdrom dip lpadmin plugdev sambashare sudo

Daniel van Vugt (vanvugt) wrote :
information type: Private → Public

Just commenting that this bug is affecting me too on fully uptodate xenial.

Changed in webbrowser-app (Ubuntu):
status: New → Confirmed
importance: Undecided → High
tags: removed: need-amd64-retrace
summary: - webbrowser-app crashed with SIGABRT
+ webbrowser-app crashes with SIGABRT every time I start it
Daniel van Vugt (vanvugt) wrote :

I happened to be watching unity8.log at the time, and this happens just as the browser crashes:

UbuntuKeyboardInfo - socket error: "QLocalSocket::connectToServer: Invalid name"
Failed to connect to "/run/user/1000/ubuntu-keyboard-info" after 10 failed attempts

Michał Sawicz (saviq) wrote :

That above is comm between Maliit (OSK) and unity8, nothing to do with browser crashing.

Isn't this bug #1520537?

Changed in unity8 (Ubuntu):
status: New → Invalid
Daniel van Vugt (vanvugt) wrote :

Yeah let's assume this is bug 1520537 for now. Wait and see.

Of course I never found it when I logged this one against webbrowser-app; it's a different package.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in oxide-qt (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers