[webapp-container] embedded videos do not play in G+ app while they play fine in the browser

Bug #1301351 reported by Oliver Grawert on 2014-04-02
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
apparmor-easyprof-ubuntu (Ubuntu)
Critical
Jamie Strandboge
webbrowser-app (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

with teh switch to oxide (and also a new G+ app using it) external links do not open at all anymore, videos can not play inside the webapp ... using G+ from the browser directly both of these work fine.

the G+ app was updated to the latest policy http://paste.ubuntu.com/7194044/
i see a lot of DENIED messages in /var/log/syslog for the app http://paste.ubuntu.com/7194027/

Oliver Grawert (ogra) wrote :

this was G+ app version 6 and image 273

Changed in webbrowser-app (Ubuntu):
importance: Undecided → Critical
assignee: nobody → Jamie Strandboge (jdstrand)
importance: Critical → Undecided
assignee: Jamie Strandboge (jdstrand) → nobody
Changed in apparmor-easyprof-ubuntu (Ubuntu):
assignee: nobody → Jamie Strandboge (jdstrand)
importance: Undecided → Critical
Changed in apparmor-easyprof-ubuntu (Ubuntu):
status: New → In Progress
Jamie Strandboge (jdstrand) wrote :

Discussed this on IRC. The apparmor denials aren't the entire problem-- adding rules to allow that access does not result in the webapp working correctly. Oliver says the site works fine in webbrowser-app but not webapp-container.

Changed in apparmor-easyprof-ubuntu (Ubuntu):
status: In Progress → Fix Committed
David Barth (dbarth) wrote :

Videos play fine here for me. Can you confirm the webapp-container and liboxideqtcore0 versions?

David Barth (dbarth) wrote :

Discussed on IRC and it plays fine on a recently flashed mako (#270 -> #272), but fails on ogra's mako though.

Changed in webbrowser-app (Ubuntu):
status: New → Invalid
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package apparmor-easyprof-ubuntu - 1.1.13

---------------
apparmor-easyprof-ubuntu (1.1.13) trusty; urgency=medium

  * 1.1/webview (LP: #1301351)
    - add 'mr' for chrome-sandbox and oxide-renderer
    - allow 'r' for @{PROC}/sys/kernel/yama/ptrace_scope
 -- Jamie Strandboge <email address hidden> Wed, 02 Apr 2014 09:11:49 -0500

Changed in apparmor-easyprof-ubuntu (Ubuntu):
status: Fix Committed → Fix Released
Oliver Grawert (ogra) wrote :

one thing i just noticed is that the webapp prints the line from http://paste.ubuntu.com/7195178/ when i tap on a video to play it (on screen i see the rotating loading animation inside the video but nothing else happens)

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers