vte does not support xterm's REP (repeat characters)

Bug #1837359 reported by P. Wassi on 2019-07-22
14
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
vte2.91 (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

This only affects xenial (libvte2.91-0.42.5):

Steps to reproduce: (e.g.) use gnome-terminal on xenial to login to
a remote machine via SSH. The remote is an up-to-date server with ncurses6.
The bug is seen on a variety of programs using ncurses, due to VTE not being
100% xterm compatible.

Here's the bug report: https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=787701

As seen in the bug report above, a patch has been backported up to v.0.46
Xenial's using 0.42 an is therefore affected.
Here's the 'original' patch: https://gitlab.gnome.org/GNOME/vte/commit/e81ecf7408a943566196d03b605a05a197381068

And attached is a patch that applies to 0.42

Notice, that src/vteseq-n.cc needs to be re-generated.

Build- & run-tested on 16.04.6, this resolves the ncurses/gnome-terminal issues

P. Wassi (pwassi) wrote :

The attachment "vte0.42_rep_support.patch" seems to be a patch. If it isn't, please remove the "patch" flag from the attachment, remove the "patch" tag, and if you are a member of the ~ubuntu-reviewers, unsubscribe the team.

[This is an automated message performed by a Launchpad user owned by ~brian-murray, for any issues please contact him.]

tags: added: patch
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in vte2.91 (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers