init --user 100% one core, 2,5 GB memory taken

Bug #1299727 reported by karaluh on 2014-03-30
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
upstart (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

As in summary. I didn't track the exact steps to reproduce, it seems to happen when idle. Also Nicotine and Apport have similar issues, so maybe python is to blame? Started to happen only recently, so probably one of the latest updates introduced this regression.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 13.10
Package: upstart 1.10-0ubuntu7
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.11.0-19.33-generic 3.11.10.5
Uname: Linux 3.11.0-19-generic i686
NonfreeKernelModules: nvidia
ApportVersion: 2.12.5-0ubuntu2.2
Architecture: i386
Date: Sun Mar 30 11:00:50 2014
InstallationDate: Installed on 2012-05-12 (686 days ago)
InstallationMedia: Kubuntu 12.04 LTS "Precise Pangolin" - Release i386 (20120423)
MarkForUpload: True
SourcePackage: upstart
UpgradeStatus: Upgraded to saucy on 2013-10-17 (163 days ago)

karaluh (karaluh) wrote :
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in upstart (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Gabriel Parrondo (v-sistemas) wrote :

I'm on Lubuntu 14.04 64 bit and it happens consistently when logging out from lxde session.

I have a multi-user LTSP setup, and it doesn't happen when a thin client user logs out, only when the local (tty7) user logs out.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers