strange characters in battery name

Bug #1403633 reported by Lars Noodén on 2014-12-17
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
upower (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

The name of the battery has characters not rendered properly. See the attached screenshot.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 15.04
Package: xfce4-power-manager 1.4.2-0ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.16.0-28.38-generic 3.16.7-ckt1
Uname: Linux 3.16.0-28-generic x86_64
ApportVersion: 2.15-0ubuntu3
Architecture: amd64
CurrentDesktop: LXDE
Date: Wed Dec 17 22:01:02 2014
InstallationDate: Installed on 2014-12-17 (0 days ago)
InstallationMedia: Lubuntu 15.04 "Vivid Vervet" - Alpha amd64 (20141217)
SourcePackage: xfce4-power-manager
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Revision history for this message
Lars Noodén (larsnooden) wrote :
Revision history for this message
Simon Steinbeiß (ochosi) wrote :

The power manager gets the battery-name strings from UPower, so I'm not sure there is much we can do about it...
That said, what version of UPower is that?

Revision history for this message
Lars Noodén (larsnooden) wrote :

Ok. There's only one battery and it is glued in anyway. :( So it's not going to be confusing as a result of the displayed name.

$ apt-cache policy upower
upower:
  Installed: 0.99.1-3.1
  Candidate: 0.99.1-3.1

Revision history for this message
Simon Steinbeiß (ochosi) wrote :

Could you please run the following two commands in a terminal? That would help us to narrow down the issue.

First, run:
upower --enumerate

That will give you the path of the battery-device. Then run:
upower -i /path/to/battery

And then paste the output here please. Thanks!

Revision history for this message
Lars Noodén (larsnooden) wrote :

Thanks. Here is the output of upower:

$ upower --enumerate
/org/freedesktop/UPower/devices/line_power_ADP1
/org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0
/org/freedesktop/UPower/devices/DisplayDevice

$ upower -i /org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0
  native-path: BAT0
  vendor: SMPNz45158XDGDLAV002ATL
  model: bq20z45158XDGDLAV002ATL
  power supply: yes
  updated: Fri 19 Dec 2014 12:44:08 PM UTC (8 seconds ago)
  has history: yes
  has statistics: yes
  battery
    present: yes
    rechargeable: yes
    state: fully-charged
    warning-level: none
    energy: 63.14 Wh
    energy-empty: 0 Wh
    energy-full: 63.45 Wh
    energy-full-design: 69 Wh
    energy-rate: 0 W
    voltage: 12.473 V
    percentage: 99%
    capacity: 91.9565%
    icon-name: 'battery-full-charged-symbolic'

Revision history for this message
Simon Steinbeiß (ochosi) wrote :

As exposed by the terminal output in comment #5, the problem is in upower, not in xfce4-power-manager.

affects: xfce4-power-manager (Ubuntu) → upower (Ubuntu)
Revision history for this message
Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/1403633

tags: added: iso-testing
Changed in upower (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers