Unity panel appears on both screens in nvidia twinview mode, where left screen is set as primary

Bug #940713 reported by otakuj462 on 2012-02-25
18
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Unity
Confirmed
Undecided
Unassigned
unity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I'm using TwinView mode with my Nvidia Quadro 1000M. My left screen is set as the primary, but the unity panel shows up on the left side of both screens.

This is not a duplicate of https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-control-center/+bug/742544 as in that bug, the panel only shows up on one screen.

This issue can be worked around by setting the panel to autohide. Then the panel on the right screen will never be triggered to appear.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 12.04
Package: unity 5.4.0-0ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-17.27-generic 3.2.6
Uname: Linux 3.2.0-17-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia
.proc.driver.nvidia.gpus.0: Error: [Errno 21] Is a directory: '/proc/driver/nvidia/gpus/0'
.proc.driver.nvidia.registry: Binary: ""
.proc.driver.nvidia.version:
 NVRM version: NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module 295.20 Mon Feb 6 21:07:30 PST 2012
 GCC version: gcc version 4.6.2 (Ubuntu/Linaro 4.6.2-16ubuntu1)
.tmp.unity.support.test.0:

.tmp.unity.support.test.1:

ApportVersion: 1.93-0ubuntu2
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
Date: Fri Feb 24 19:16:13 2012
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: precise
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus: nvidia-current, 295.20, 3.2.0-17-generic, x86_64: installed
GraphicsCard:
 NVIDIA Corporation GF108 [Quadro 1000M] [10de:0dfa] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Lenovo Device [17aa:21cf]
InstallationMedia: Ubuntu 12.04 LTS "Precise Pangolin" - Alpha amd64 (20120224)
JockeyStatus:
 xorg:nvidia_current - NVIDIA accelerated graphics driver (Proprietary, Enabled, In use)
 xorg:nvidia_current_updates - NVIDIA accelerated graphics driver (post-release updates) (Proprietary, Disabled, Not in use)
MachineType: LENOVO 4270CTO
ProcEnviron:
 TERM=xterm
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.0-17-generic root=UUID=02a65739-d031-4ddc-bf72-f5b8ff1de54a ro quiet splash vt.handoff=7
SourcePackage: unity
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 11/02/2011
dmi.bios.vendor: LENOVO
dmi.bios.version: 8BET54WW (1.34 )
dmi.board.asset.tag: Not Available
dmi.board.name: 4270CTO
dmi.board.vendor: LENOVO
dmi.board.version: Not Available
dmi.chassis.asset.tag: No Asset Information
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: LENOVO
dmi.chassis.version: Not Available
dmi.modalias: dmi:bvnLENOVO:bvr8BET54WW(1.34):bd11/02/2011:svnLENOVO:pn4270CTO:pvrThinkPadW520:rvnLENOVO:rn4270CTO:rvrNotAvailable:cvnLENOVO:ct10:cvrNotAvailable:
dmi.product.name: 4270CTO
dmi.product.version: ThinkPad W520
dmi.sys.vendor: LENOVO
version.compiz: compiz 1:0.9.7.0~bzr2995-0ubuntu5
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.30-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 8.0.1-0ubuntu2
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 8.0.1-0ubuntu2
version.nvidia-graphics-drivers: nvidia-graphics-drivers N/A
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.11.4-0ubuntu4
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.6.99.901+git20120126-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:6.14.99~git20111219.aacbd629-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.17.0-1ubuntu4
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:0.0.16+git20111201+b5534a1-1build2

otakuj462 (otakuj462) wrote :
otakuj462 (otakuj462) wrote :
Bilal Akhtar (bilalakhtar) wrote :

So, when you set autohide, the launcher never un-hides on the right monitor no matter what you do?

Zolito (zgiber) wrote :

Hi I have the same problem, but for me the launcher appears on both monitors, triggered by the mouse cursor position. I'm new to Ubuntu (just installed after some years of usin abandoning it) , if you let me know how to get all those nice and tidy txt files about the settings, i'll attach them.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in unity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
CBrider (zaknafien13) wrote :

I have the same problem. The biggest down side to this is that it causes the mouse to stick when I scroll past the edge of the one screen. This problem was not there until my most recent update of 12.04. I have the NVidia Nview and a GT8800 card.

CBrider (zaknafien13) wrote :

I found a solution here http://askubuntu.com/questions/107583/remove-duplicate-second-unity-launcher-on-dual-screen. I turned off sticky edges and set the launcher to just one screen. It could be that the setting was changed.

Changed in unity:
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.