Newly opened windows appear behind the Unity panel and launcher

Bug #1740489 reported by Alistair Buxton on 2017-12-29
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
unity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Steps to reproduce:

1. Open any window of any application.

Expected result:

The whole window is visible.

Actual result:

The window is obscured by both the launcher and top panel, regardless of what size it is. All new windows appear at position 0,0.

Impact:

User can't move or close windows unless they know to hold Alt and drag the window.

This is a recent regression.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 16.04
Package: unity 7.4.0+16.04.20160906-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-104.127-generic 4.4.98
Uname: Linux 4.4.0-104-generic x86_64
.tmp.unity_support_test.0:

ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.14
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
CurrentDesktop: Unity
Date: Fri Dec 29 11:43:27 2017
DistUpgraded: 2016-08-29 02:01:16,452 DEBUG icon theme changed, re-reading
DistroCodename: xenial
DistroVariant: ubuntu
GraphicsCard:
 Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller [8086:0412] (rev 06) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller [1043:8534]
InstallationDate: Installed on 2013-12-22 (1467 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 13.10 "Saucy Salamander" - Release amd64 (20131016.1)
MachineType: ASUS All Series
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.4.0-104-generic.efi.signed root=UUID=e1e7d1a7-19e8-4203-ad6a-86a144db61bc ro quiet splash
SourcePackage: unity
UpgradeStatus: Upgraded to xenial on 2016-08-29 (487 days ago)
XorgLogOld:

dmi.bios.date: 04/10/2013
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 0401
dmi.board.asset.tag: To be filled by O.E.M.
dmi.board.name: H87M-E
dmi.board.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
dmi.board.version: Rev X.0x
dmi.chassis.asset.tag: Asset-1234567890
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Chassis Manufacture
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr0401:bd04/10/2013:svnASUS:pnAllSeries:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKCOMPUTERINC.:rnH87M-E:rvrRevX.0x:cvnChassisManufacture:ct3:cvrChassisVersion:
dmi.product.name: All Series
dmi.product.version: System Version
dmi.sys.vendor: ASUS
version.compiz: compiz 1:0.9.12.2+16.04.20160823-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.76-1~ubuntu16.04.1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 17.0.7-0ubuntu0.16.04.2
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 17.0.7-0ubuntu0.16.04.2
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.18.4-0ubuntu0.7
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.10.1-1ubuntu2
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.7.0-1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git20160325-1ubuntu1.2
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.12-1build2
xserver.bootTime: Thu Dec 28 22:05:30 2017
xserver.configfile: default
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:

xserver.version: 2:1.18.4-0ubuntu0.7

Alistair Buxton (a-j-buxton) wrote :
Alistair Buxton (a-j-buxton) wrote :
Khurshid Alam (khurshid-alam) wrote :

I can not reproduce. Please try a fresh live usb if you can reproduce.

It seems there is something going wrong with compiz with your machine. What happens when you run `compiz --replace` from terminal?

Alistair Buxton (a-j-buxton) wrote :

compiz --replace has no effect.

It works correctly in a live USB.

To post a comment you must log in.