Unity does not start

Bug #1167628 reported by Paweł Bylica on 2013-04-10
14
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
unity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

After login there is empty desktop without launcher and panels.

Keyboard shortcuts are working so i.e. Terminal can be started by pressing Ctrl + Alt + T.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 13.04
Package: unity 7.0.0daily13.04.08-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.8.0-17.27-generic 3.8.6
Uname: Linux 3.8.0-17-generic x86_64
ApportVersion: 2.9.2-0ubuntu5
Architecture: amd64
CompizPlugins: [core,composite,opengl,compiztoolbox,decor,vpswitch,snap,mousepoll,resize,place,move,wall,grid,regex,imgpng,session,gnomecompat,animation,fade,unitymtgrabhandles,workarounds,scale,expo,ezoom,unityshell]
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
CurrentDmesg: Error: command ['sh', '-c', 'dmesg | comm -13 --nocheck-order /var/log/dmesg -'] failed with exit code 1: comm: /var/log/dmesg: Permission denied
Date: Thu Apr 11 01:17:50 2013
DistUpgraded: 2013-04-08 20:57:45,066 DEBUG enabling apt cron job
DistroCodename: raring
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus: nvidia-304, 304.84, 3.8.0-17-generic, x86_64: installed
GraphicsCard:
 Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0116] (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device [1043:15f2]
 NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 540M] [10de:0df4] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device [1043:15f2]
InstallationDate: Installed on 2011-11-10 (517 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" - Release amd64 (20111012)
MachineType: ASUSTeK Computer Inc. K53SV
MarkForUpload: True
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.8.0-17-generic root=UUID=db3237ad-d13f-4ab9-afa0-83f876202c85 ro quiet splash pcie_aspm=force i915.i915_enable_rc6=1
SourcePackage: unity
UnitySupportTest:
 Error: command ['/usr/lib/nux/unity_support_test', '-p', '-f'] failed with exit code 5: Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
 Error: GLX is not available on the system
UpgradeStatus: Upgraded to raring on 2013-04-08 (2 days ago)
XorgConf:
 Section "Device"
  Identifier "Default Device"
  Option "NoLogo" "True"
 EndSection
dmi.bios.date: 11/11/2011
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: K53SV.320
dmi.board.asset.tag: To be filled by O.E.M.
dmi.board.name: K53SV
dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer Inc.
dmi.board.version: 1.0
dmi.chassis.asset.tag: No Asset Tag
dmi.chassis.type: 9
dmi.chassis.vendor: ASUSTeK Computer Inc.
dmi.chassis.version: 1.0
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrK53SV.320:bd11/11/2011:svnASUSTeKComputerInc.:pnK53SV:pvr1.0:rvnASUSTeKComputerInc.:rnK53SV:rvr1.0:cvnASUSTeKComputerInc.:ct9:cvr1.0:
dmi.product.name: K53SV
dmi.product.version: 1.0
dmi.sys.vendor: ASUSTeK Computer Inc.
version.compiz: compiz 1:0.9.9~daily13.04.05-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs 20090808ubuntu36
version.libdrm2: libdrm2 2.4.43-0ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 9.0.3-0ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 9.0.3-0ubuntu1
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.13.3-0ubuntu5
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.7.3-0ubuntu2b2
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.1.0-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.21.5-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.7-0ubuntu1
xserver.bootTime: Thu Apr 11 01:08:42 2013
xserver.configfile: /etc/X11/xorg.conf
xserver.errors: Failed to initialize GLX extension (Compatible NVIDIA X driver not found)
xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.version: 2:1.13.3-0ubuntu5
xserver.video_driver: intel

Paweł Bylica (chfast) wrote :
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in unity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Christopher Townsend (townsend) wrote :

Based on the behavior of this bug, this is a dup of bug #1166765. It appears a recent update has affected (some) Nvidia based machines.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers