auto-hide lancher does not work

Bug #1000427 reported by Aristotelis Mikropoulos on 2012-05-16
16
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Unity
Expired
Undecided
Unassigned
unity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Hello. I am on a fresh install. System Settings -> Appearance -> Behavior -> Autohide Launcher: ON does not work. It does not hide the launcher (it never does no matter where the cursor is). It just makes the launcher's background transparent. My maximized windows do not show at their full, the launcher is always above them, hiding their left part. I tried this http://askubuntu.com/questions/9865/how-can-i-configure-unitys-launcher-auto-hide-behavior/43708#43708 which did not work (did not make the launcher hide or auto-hide) but at least it made my maximized windows not to go under the laucher but to limit themselves until the launcher (so I can see them).

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 12.04
Package: xorg 1:7.6+12ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-24.37-generic-pae 3.2.14
Uname: Linux 3.2.0-24-generic-pae i686
NonfreeKernelModules: nvidia
.proc.driver.nvidia.gpus.0: Error: [Errno 21] Is a directory: '/proc/driver/nvidia/gpus/0'
.proc.driver.nvidia.registry: Binary: ""
.proc.driver.nvidia.version:
 NVRM version: NVIDIA UNIX x86 Kernel Module 295.40 Thu Apr 5 21:28:09 PDT 2012
 GCC version: gcc version 4.6.3 (Ubuntu/Linaro 4.6.3-1ubuntu5)
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 2.0.1-0ubuntu7
Architecture: i386
CompizPlugins: [core,composite,opengl,compiztoolbox,decor,vpswitch,snap,mousepoll,resize,place,move,wall,grid,regex,imgpng,session,gnomecompat,animation,fade,unitymtgrabhandles,workarounds,scale,expo,ezoom,unityshell]
CompositorRunning: compiz
Date: Wed May 16 23:17:13 2012
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: precise
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus: nvidia-current, 295.40, 3.2.0-24-generic-pae, i686: installed
ExtraDebuggingInterest: Yes, whatever it takes to get this fixed in Ubuntu
GraphicsCard:
 NVIDIA Corporation GT216 [GeForce GT 220] [10de:0a20] (rev a2) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device [1043:830f]
InstallationMedia: Ubuntu 12.04 LTS "Precise Pangolin" - Release i386 (20120423)
JockeyStatus:
 xorg:nvidia_current - NVIDIA accelerated graphics driver (Proprietary, Enabled, In use)
 xorg:nvidia_current_updates - NVIDIA accelerated graphics driver (post-release updates) (Proprietary, Disabled, Not in use)
MachineType: Dell Inc. OptiPlex 380
ProcEnviron:
 TERM=xterm
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.0-24-generic-pae root=UUID=c2c20b12-f18a-44a7-958d-4c55782e4ad3 ro quiet splash vt.handoff=7
SourcePackage: xorg
Symptom: display
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
XorgConf:
 Section "Device"
  Identifier "Default Device"
  Option "NoLogo" "True"
 EndSection
dmi.bios.date: 03/11/2010
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: A01
dmi.board.name: 0HN7XN
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.board.version: A00
dmi.chassis.type: 6
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA01:bd03/11/2010:svnDellInc.:pnOptiPlex380:pvr:rvnDellInc.:rn0HN7XN:rvrA00:cvnDellInc.:ct6:cvr:
dmi.product.name: OptiPlex 380
dmi.sys.vendor: Dell Inc.
version.compiz: compiz 1:0.9.7.8-0ubuntu1
version.libdrm2: libdrm2 2.4.32-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 8.0.2-0ubuntu3
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 8.0.2-0ubuntu3
version.nvidia-graphics-drivers: nvidia-graphics-drivers N/A
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.11.4-0ubuntu10.1
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.7.0-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:6.14.99~git20111219.aacbd629-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.17.0-1ubuntu4
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:0.0.16+git20111201+b5534a1-1build2

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in unity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
svaens (svaens) wrote :

I have the same problem,
i'm on a lenovo W520,
ubuntu version: 3.2.0-25-generic-pae

Changed in unity:
status: New → Confirmed
Andrea Azzarone (azzar1) wrote :

Can you still reproduce the problem?

Changed in unity:
status: Confirmed → Incomplete
Changed in unity (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for Unity because there has been no activity for 60 days.]

Changed in unity:
status: Incomplete → Expired
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for unity (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in unity (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers