Comment 137 for bug 1208019

I can easily trigger this one by opening a new Window.
My wild guess would be a race of sorts in MenuItem.createHandle

C [libglib-2.0.so.0+0x38fe0] g_str_hash+0x0

Java frames: (J=compiled Java code, j=interpreted, Vv=VM code)
j org.eclipse.swt.internal.gtk.OS._gtk_widget_show(J)V+0
j org.eclipse.swt.internal.gtk.OS.gtk_widget_show(J)V+8
j org.eclipse.swt.widgets.MenuItem.createHandle(I)V+249
j org.eclipse.swt.widgets.Widget.createWidget(I)V+2
j
org.eclipse.swt.widgets.MenuItem.<init>(Lorg/eclipse/swt/widgets/Menu;II)V+38
j
org.eclipse.ui.internal.SwitchToWindowMenu.fill(Lorg/eclipse/swt/widgets/Menu;I)V+97

2014-05-07 20:39 GMT+01:00 William Hua <email address hidden>:

> Wiktor, how are you reproducing the bug? Are you using the PPA?
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to the bug
> report.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/1208019
>
> Title:
> Eclipse menus doesn't show up in Saucy
>
> Status in Eclipse:
> Unknown
> Status in Unity GTK+ module:
> In Progress
> Status in “oracle-jdk7-installer” package in Ubuntu:
> Triaged
> Status in “unity-gtk-module” package in Ubuntu:
> Fix Released
>
> Bug description:
> ****************
> HOW TO REPRODUCE
> ****************
>
> 1. Run Eclipse, Gimp or Inkscape.
> 2. Move the cursor to the top of the screen.
> 3. Click on any of the menu items (File, Edit, Navigate, ...)
>
> ******************
> EXPECTED BEHAVIOUR
> ******************
>
> - The content of the submenus show up.
>
> **************
> REAL BEHAVIOUR
> **************
>
> - Only the top-level headers are available.
> - Nothing happens when clicking on them
> - They don't show up in the HUD either.
>
> ***********
> WORK-AROUND
> ***********
>
> To modify "/usr/share/applications/eclipse.desktop" to look like this:
>
> [Desktop Entry]
> Type=Application
> Name=Eclipse
> Comment=Eclipse Integrated Development Environment
> Icon=eclipse
> Exec=env UBUNTU_MENUPROXY= eclipse
> Terminal=false
> Categories=Development;IDE;Java;
>
> ****************
> RELEVANT DETAILS
> ****************
>
> - Doesn't affect Ubuntu releases prior to 13.10.
>
> **************
> TECHNICAL INFO
> **************
>
> ProblemType: Bug
> DistroRelease: Ubuntu 13.10
> Package: eclipse 3.8.1-1ubuntu1
> ProcVersionSignature: Ubuntu 3.10.0-6.17-generic 3.10.3
> Uname: Linux 3.10.0-6-generic i686
> ApportVersion: 2.11-0ubuntu1
> Architecture: i386
> Date: Sat Aug 3 17:03:55 2013
> InstallationDate: Installed on 2013-07-08 (25 days ago)
> InstallationMedia: Ubuntu 13.10 "Saucy Salamander" - Alpha i386
> (20130708)
> MarkForUpload: True
> PackageArchitecture: all
> SourcePackage: eclipse
> UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/eclipse/+bug/1208019/+subscriptions
>