Chromium doesn't prompt to install facebook

Bug #1273399 reported by Robert Bruce Park on 2014-01-27
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
unity-chromium-extension (Ubuntu)
Critical
Justin McPherson

Bug Description

Steps to reproduce:

1. Fresh VM

2. Launch chromium

3. browse to facebook.com

4. observe no integration prompt.

5. browse to reddit.com

5. observe integration prompt.

Changed in unity-chromium-extension (Ubuntu):
importance: Undecided → Critical
assignee: nobody → Justin McPherson (justinmcp)
Justin McPherson (justinmcp) wrote :

@robert; Could you confirm any error messages in the background page please?

1) Open 'chrome://extensions'
2) Enable Developer mode (top right)
3) Click on the (now visible) background-page.html link
4) Select console tab

5) Go back to browser page
6) enter reddit.com or facebook.com in the url
7) Return to background-page and note any messages.

Thanks.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in unity-chromium-extension (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Robert Bruce Park (robru) wrote :

Info: A WebApp application has been found: Reddit, status: 1 background-page.js:24
Info: Got request: get_extension_settings background-page.js:24
Info: Calling handler for: get_extension_settings background-page.js:24
Info: Got request: get_extension_settings background-page.js:24
Info: Calling handler for: get_extension_settings background-page.js:24
Info: A WebApp application has been found: FacebookMessenger, status: 1 background-page.js:24
Info: Got request: get_extension_settings background-page.js:24
Info: Calling handler for: get_extension_settings background-page.js:24

No prompts happened while doing this.

I'm experiencing some weird behavior. If I hold alt+a to launch an application, and choose reddit, the reddit launcher that comes up has no icon. if I lock it to my launcher and then click on it, it opens in the container. after opening, a new reddit icon (with working icon) appears in the launcher. however if i click on *that* one, it opens in firefox.

Robert Bruce Park (robru) wrote :

Hmmm, actually I found under settings that most sites were disabled. Cleared that list and tried again:

Info: A WebApp application has been found: Reddit, status: 1 background-page.js:24
Info: Got request: get_extension_settings background-page.js:24
Info: Calling handler for: get_extension_settings background-page.js:24
Info: Got request: get_extension_settings background-page.js:24
Info: Calling handler for: get_extension_settings background-page.js:24
Info: Got request: on_user_infobar_request_result background-page.js:24
Info: Calling handler for: on_user_infobar_request_result background-page.js:24
Info: A WebApp application has been found: FacebookMessenger, status: 1 background-page.js:24
Info: Got request: get_extension_settings background-page.js:24
Info: Calling handler for: get_extension_settings background-page.js:24
Info: Got request: on_user_infobar_request_result background-page.js:24
Info: Calling handler for: on_user_infobar_request_result background-page.js:24

I guess that looks good? The thing is, integration doesn't actually happen. The reddit/facebook launchers don't indicate that they're active.

Robert Bruce Park (robru) wrote :

Ugh, in a fresh trusty VM I'm no longer seeing *any* integration prompts, for chromium 31.0.1650.63-0ubuntu1~20131204.1

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers