Ubuntu One client crashes on startup

Bug #499230 reported by nickkon on 2009-12-21
122
This bug affects 28 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubuntuone-client (Ubuntu)
High
Guillermo Gonzalez

Bug Description

Binary package hint: ubuntuone-client

Ubuntu One client crashes on startup. No window is displayed, only bug report form.
Can't apply new settings after removing configure files and directories. Only bug report form.
It happens in ubuntu-client version 1.0 and also after upgrading to 1.0.3.

ProblemType: Bug
.home.nickkon..config.ubuntuone.ubuntuone.client.conf:
 [ubuntuone]
 connected = True
 connect = 1
 show_applet = 0
 bookmarked = True
Architecture: i386
Date: Mon Dec 21 22:28:54 2009
DistroRelease: Ubuntu 9.10
NonfreeKernelModules: nvidia
Package: ubuntuone-client 1.0.3-0ubuntu1
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 LANG=ru_UA.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-17.54-generic
SourcePackage: ubuntuone-client
Uname: Linux 2.6.31-17-generic i686

nickkon (nickkon) wrote :
Guillermo Gonzalez (verterok) wrote :

Hi nikkon,

Looks like the "~/Ubuntu One/Shared with Me" symlink is broken and the client is trying to create it.

Could you confirm this?

please paste the output of: ls -la "~/Ubuntu One/Shared With Me"

Thanks

Changed in ubuntuone-client (Ubuntu):
assignee: nobody → Guillermo Gonzalez (verterok)
status: New → Incomplete
nickkon (nickkon) wrote :

Hi, Guillermo Gonzalez.

The output of the command (ls -la "~/Ubuntu One/Shared With Me") is: "No such file or directory".
Thanks a lot, I get it.

nickkon (nickkon) wrote :

Why the solution is so simply and stupid? It's not a Linux way. =)
All what I did - remove symbolic links and re-run client .
All works perfectly. Thanks a lot. Sorry for disturbing.

nickkon (nickkon) on 2009-12-28
Changed in ubuntuone-client (Ubuntu):
status: Incomplete → Fix Committed
Changed in ubuntuone-client (Ubuntu):
importance: Undecided → High
/dev/random (todevrandom) wrote :

I'm affected by the same problem (and same error), but I didn't get the solution... can you explain please?
d

nickkon (nickkon) wrote :

to /dev/random:

-"paste the output of: ls -la "~/Ubuntu One/Shared With Me";
-remove broken symbolic links and re-run client .

/dev/random (todevrandom) wrote :

elijah@seldon:~$ ls -la "~/Ubuntu One/Shared With Me"
ls: impossibile accedere a ~/Ubuntu One/Shared With Me: Nessun file o directory

That is the italian for: "No such file or directory".
d

nickkon (nickkon) wrote :

to /dev/random:

$ cd "Ubuntu One"
$ rm "Shared With Me"

Then re-run Ubuntu One client.

/dev/random (todevrandom) wrote :

ok, now the link is ok. So the daemon does not crash... but it doesn't sync my local folder with the remote one... there's something more to investigate.
Thanks for your help
d

nickkon (nickkon) on 2010-08-29
Changed in ubuntuone-client (Ubuntu):
status: Fix Committed → In Progress
Guillermo Gonzalez (verterok) wrote :

Hi, is this still an issue?

Regards,

Changed in ubuntuone-client (Ubuntu):
status: In Progress → Incomplete
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers