files disappear from ubuntu one shared folder

Bug #1197016 reported by Gabor Toth on 2013-07-02
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubuntuone-client (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I have Ubuntu One setup on my Ubuntu 13.04. It works fine on my laptop and have not noticed anything strange.
However, recently I have installed the system on three Windows 7 Laptops. I also have my smart phone setup with the Ubuntu One File Sharing. I have shared folders with people using those laptops.
While the setup went just fine and the sync goes all right, with the system working good, from time to time there are files disappearing from the shares.
It has happened a number of times that one file would go missing from one computer (one of the windows 7 ones) while the file was visible in other Windows 7 computers and on my laptop running Ubuntu 13.04. When the particular windows 7 was restarted, the file went visible again.
Other times files has disappeared across the whole system. It was not on the web, in any of the Windows computers, the mobile device and from my laptop running Ubuntu 13.04. I had backup of the file elsewhere so I could recover it, but it was missing.

It seems that the problem is either with the sharing of the folders or with the Windows client. I am filing the bug here as I am not sure how to file bugs for the windows system or the Ubuntu One system itself.

I can get any log files from the windows system or whatever else needed. I would like to help to investigate and fix this problem.
Please let me know what other data you need.

Best Regards,

Gabor

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 13.04
Package: libsyncdaemon-1.0-1 4.2.0-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.8.0-25.37-generic 3.8.13
Uname: Linux 3.8.0-25-generic x86_64
ApportVersion: 2.9.2-0ubuntu8.1
Architecture: amd64
Date: Tue Jul 2 17:22:28 2013
EcryptfsInUse: Yes
InstallationDate: Installed on 2013-03-19 (105 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 12.10 "Quantal Quetzal" - Release amd64 (20121017.5)
MarkForUpload: True
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_US:en
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: ubuntuone-client
UpgradeStatus: Upgraded to raring on 2013-04-30 (62 days ago)

Gabor Toth (gabor-me) wrote :

Thanks for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. We appreciate the difficulties you are facing, but this appears to be a "regular" (non-security) bug. I have unmarked it as a security issue since this bug does not show evidence of allowing attackers to cross privilege boundaries nor directly cause loss of data/privacy. Please feel free to report any other bugs you may find.

information type: Private Security → Public

Hi Seth,

I would disagree with this not being a security issue. Files have
disappeared from all computers and U1 Web and if I would not have had a
backup, that I setup separate from the system, those files would have
been lost.

G

On 07/02/2013 08:14 PM, Seth Arnold wrote:
> Thanks for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu
> better. We appreciate the difficulties you are facing, but this appears
> to be a "regular" (non-security) bug. I have unmarked it as a security
> issue since this bug does not show evidence of allowing attackers to
> cross privilege boundaries nor directly cause loss of data/privacy.
> Please feel free to report any other bugs you may find.
>
> ** Information type changed from Private Security to Public
>

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers