12.04Beta: vmware tools install stops install

Bug #945037 reported by ivo welch on 2012-03-02
12
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

vmware 4.1.1. probably 12.04beta is too new, but I just wanted to report that the ubuntu 12.04 beta 1 installation dies in a non-graphical window that asks to wait until the vmware easy install (of the vmware tools) completes (when it is supposed to launch the GUI), but it never does complete. thus, one cannot boot into a GUI, even after a reboot.

/iaw

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Colin Watson (cjwatson) wrote :

Isn't this a VMware bug? The Ubuntu installer doesn't do anything with the VMware tools.

no idea. could be. I am just a vmware enduser, doing the naive thing of
trying to install ubuntu 12.04. you are a prominent end use for them, so
they may already be working on fixing it and they will probably tell you.

best regards,

iaw

----
Ivo Welch (<email address hidden>)
J. Fred Weston Professor of Finance
Anderson School at UCLA, C519
http://www.ivo-welch.info/
Editor, Critical Finance Review, http://www.critical-finance-review.org/

On Tue, Mar 20, 2012 at 6:13 PM, Colin Watson <email address hidden>wrote:

> Isn't this a VMware bug? The Ubuntu installer doesn't do anything with
> the VMware tools.
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to the bug
> report.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/945037
>
> Title:
> 12.04Beta: vmware tools install stops install
>
> Status in “ubiquity” package in Ubuntu:
> Confirmed
>
> Bug description:
>
> vmware 4.1.1. probably 12.04beta is too new, but I just wanted to report
> that the ubuntu 12.04 beta 1 installation dies in a non-graphical window
> that asks to wait until the vmware easy install (of the vmware tools)
> completes (when it is supposed to launch the GUI), but it never does
> complete. thus, one cannot boot into a GUI, even after a reboot.
>
> /iaw
>
> To manage notifications about this bug go to:
>
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ubiquity/+bug/945037/+subscriptions
>

Akhila (akhilahegde) wrote :

Everytime I opt VMWare Easy Install for Quantal, this problem pops up. This has happened with Quantal Beta 1 as well. I can login, though.

Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/945037

tags: added: iso-testing
Dimitri John Ledkov (xnox) wrote :

Please contact VMWare about bugs in VMWare software.
Please install using ubiquity interface.

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: Confirmed → Won't Fix
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers