Xubuntu 11.04 install over 11.10 crashes at "checking for packages to remove"

Bug #877390 reported by Lilly on 2011-10-18
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I recently did a re-install with Xubuntu 11.10. Only problem is the wireless keeps dropping out (a shame since it detected my USB modem). Since there were no problem with 11.04 (running from USB) I decided I'd re-install with 11.04.
Attempt 1: I didn't reformat any partitions before attempting the 'something else' installation. I didn't click 'format' for my /home partition. "Installer crashed". ... Being a complete newbie (I used to have someone do all of this for me so this is only my 2nd install this year) I thought that it might have something to do with not re-formating the /home partition. Thus I restarted the machine and commenced attempt #2
Attempt 2: I clicked 'format' for /home but again the installer crashed. The point of installation was "Checking for packages to remove..." So, I decided to reboot and running off USB I used GParted to delete each partition and reformat (a single partition Attempt 3: Again the "Installer crashed" at "Checking for packages to remove..."

On each occassion I collected the /var/log/syslog and /var/log/partman files.

I'm thinking I'll change the partitions so that they don't reflect the location of the 11.10 install. Fingers crossed :/

Lilly (zkorten) wrote :
Lilly (zkorten) wrote :

attempt 1 "partman" file

Lilly (zkorten) wrote :

Attempt 2 files

Lilly (zkorten) wrote :
Lilly (zkorten) wrote :

Attempt 3: files

Lilly (zkorten) wrote :
Victor Vargas (kamus) wrote :

seems like an issue in ubiquity package according to syslog file as far as I saw, any way I have reassigned to him for now

affects: ubuntu → ubiquity (Ubuntu)

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. This particular bug has already been reported and is a duplicate of bug 743359, so it is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers