Impossible to run ubuntu-bug when Ubiquity crashes

Bug #843933 reported by Emilien Klein
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

When booting the system from a live CD/USB device and selecting the option to install Ubuntu (not to test drive before install), if Ubiquity crashes (like for me with bug #743359) a popup appears telling you to "file a new bug report using the command `ubuntu-bug ubiquity` in a terminal". However, it is not possible to open a terminal if you are directly installing, or at least I couldn't find a way to start a terminal. I had to restart the VM, and this time select the option to lauch Ubuntu to test it. From there I launched the install (which also failed). Then I was able to start a terminal and issue the command.

Instead of telling the user to open a terminal, why not add a button on the error popup that would open a terminal with the needed command? Maybe it's even not necessary to launch a terminal, since the `ubuntu-bug` command opens its own popups telling the user that it's collecting information, etc. Not requiring the user to manually open the terminal would be a user-friendly improvement.

FYI, I did try to use Ctrl Alt F2, F3, etc. to open a tty to run the `ubuntu-bug`command, but nothing happened. Maybe it's because it's in VMware? Anyway, I guess since `ubuntu-bug` then opens GTK popups, it would probably not work in a tty... Or maybe it would, but it's not really relevant to this bug report!

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: New → Fix Committed
Revision history for this message
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package ubiquity - 2.7.28

---------------
ubiquity (2.7.28) oneiric; urgency=low

  [ Stéphane Graber ]
  * Update stepUserInfo.ui to trigger info_loop() when the hostname is changed.
    (LP: #828181)

  [ Mario Limonciello ]
  * Reorder the imports in oem-config-remove-gtk to fix an import error due
    the fallbacks in aptdaemon. (LP: #837288)
  * Show the wireless page after either prepare or language to make sure
    it shows in both ubiquity and oem-config modes.
  * Call out to find_next_step even on non debconf driven pages. (LP: #843237)
  * Don't assume /target is where the new face is being put.
  * When the installer crashes, file a bug using apport-bug rather than
    directing users to a terminal window. (LP: #843933)
  * Fix the colors in the oem-config language selector. (LP: #838672)
  * Automatic update of included source packages: netcfg 1.68ubuntu2,
    user-setup 1.28ubuntu20.
 -- Mario Limonciello <email address hidden> Wed, 07 Sep 2011 16:55:46 -0500

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers