Installer will not accept seclected root partition

Bug #68520 reported by Fred_D on 2006-10-27
4
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

When installing Edgy from the live CD, when selecting mount locations for partitions, I get the error 'No root partition' selected even though a root partition is selected.

My partition scheme is
hda1 Not mounted (contains my current 6.06 install)
hda2 "extended"
hda3 "/" (reformat selected)
hda5 swap (reformat selected)
hda6 /myth
sda1 /myth/tv

Fred_D (fdonelly) wrote :

Had another go and it looks like it works, if I delete and recreate the destination partition.

I'll also attach a debug log from the failed attempt.

description: updated
Colin Watson (cjwatson) wrote :

Thanks for your report. This appears to be the same as bug 67130.

B. Joshua Rosen (bjrosen) wrote :

I'm seeing the same problem. I'm trying to do an install on an HP R3000Z (AMD64) laptop that currently has Fedora Core 5 and 6 as well as WinXP on it. I'm trying to replace FC5 with Ubuntu 6.10. I've selected the FC5 partition to use as / for Ubuntu and set the reformat box. I'm getting a "No root file system error". All Linux current Linux Partitions are EXT3. Here is df from FC6,

Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/hda7 8130996 4549784 3161516 60% /
tmpfs 777648 0 777648 0% /dev/shm
/dev/hda6 8130996 4223776 3487524 55% /fc5
/dev/hda8 57344508 48357656 6073868 89% /home

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers