I was installing Kubuntu and the installer crashed.

Bug #58001 reported by Ian McGarrett on 2006-08-28
4
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/ubiquity", line 130, in ?
    install(sys.argv[1])
  File "/usr/bin/ubiquity", line 55, in install
    ret = wizard.run()
  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/ubiquity/frontend/kde-ui.py", line 310, in run
    self.process_step()
  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/ubiquity/frontend/kde-ui.py", line 741, in process_step
    self.process_disk_selection()
  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/ubiquity/frontend/kde-ui.py", line 790, in process_disk_selection
    choice = self.get_disk_choice()
  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/ubiquity/frontend/kde-ui.py", line 1455, in get_disk_choice
    return unicode(self.part_disk_buttongroup_texts[id])
KeyError: -1

Vassilis Pandis (pandisv) wrote :

Could you please attach /var/log/installer/syslog, /var/log/syslog, and /var/log/partman to this bug, by commenting on the bug's web page? Thanks in advance.

Changed in ubiquity:
importance: Untriaged → Medium
status: Unconfirmed → Needs Info

ummm... funny thing that and sorry to be a bother about it all. turns out
the crash was probably a consequence of not having an active internet
connection. after attempting the install a couple of times without success I
finally figured it out. Ubuntu, Kubuntu and Mandriva don't make it easy for
pppoe using neo-luddites like myself to get hooked up to the Internet.
Nevertheless, I would have thought that the install program at some point
would have realised that there was indeed no internet connection and have
informed the user or some such, rather than just crashing like that...
ennyways... everything is up and running now. BTW, the only reason I sent
the bug report in was because the error screen that showed up said to do so.

>From: Vassilis Pandis <email address hidden>
>Reply-To: Bug 58001 <email address hidden>
>To: <email address hidden>
>Subject: [Bug 58001] Re: I was installing Kubuntu and the installer
>crashed.
>Date: Mon, 28 Aug 2006 16:37:52 -0000
>
>Could you please attach /var/log/installer/syslog, /var/log/syslog, and
>/var/log/partman to this bug, by commenting on the bug's web page?
>Thanks in advance.
>
>
>** Changed in: ubiquity (Ubuntu)
> Importance: Untriaged => Medium
> Status: Unconfirmed => Needs Info
>
>--
>I was installing Kubuntu and the installer crashed.
>https://launchpad.net/bugs/58001

Vassilis Pandis (pandisv) wrote :

Don't worry, you're not being a bother :-) On the contrary, you're helping improve Ubuntu! Can you please reproduce the problem and attach the files I requested above? They are vital to tracking down and fixing the problem.

Colin Watson (cjwatson) wrote :

It seems unlikely to me that this crash has anything to do with whether there's an active network connection of any kind.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for ubiquity (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers