OEM Lucid installation - configuring system for a new user - error occurring installing new packages

Bug #539710 reported by Colin Ian King on 2010-03-16
22
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
High
Evan
Lucid
High
Evan

Bug Description

ISO testing AMD64 test: ISO http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/20100316/lucid-desktop-amd64.iso
Test: OEM setup http://testcases.qa.ubuntu.com/Install/DesktopOem

Test case: Case ID: uoi-002 and uoi-003

During test case uoi-002 I installed tux paint as part of a OEM style special configuration. After I rebooted and moved into Case ID uoi-003 the system did the final user configuration package installs for the UK configuration and then I got the error message: "An error occurred while installing packages" - I will attach a photo of the full error message.

I clicked OK and the system continued correctly and was OK after that.

Colin Ian King (colin-king) wrote :
tags: added: iso-testing
Colin Ian King (colin-king) wrote :

Attached - /var/log log files

Evan (ev) on 2010-03-17
affects: ubuntu → ubiquity (Ubuntu)
Changed in ubiquity (Ubuntu):
importance: Undecided → High
milestone: none → ubuntu-10.04-beta-2
Colin Ian King (colin-king) wrote :

Note - one does not get this error message if one does not install any packages during test case uoi-002

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Evan (ev) wrote :

It may be worth noting that if you have a network connection when oem-config-gtk is running, you will not see this error.

Changed in ubiquity (Ubuntu):
assignee: nobody → Evan Dandrea (ev)
status: Confirmed → Triaged
Steve Langasek (vorlon) on 2010-04-08
Changed in ubiquity (Ubuntu):
milestone: ubuntu-10.04-beta-2 → ubuntu-10.04
Evan (ev) on 2010-04-08
Changed in ubiquity (Ubuntu Lucid):
status: Triaged → Fix Committed
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package ubiquity - 2.2.16

---------------
ubiquity (2.2.16) lucid; urgency=low

  [ Evan Dandrea ]
  * Only show the update link and release notes when a critical update
    is available (LP: #554570).
  * Fix backing up to the language page in the KDE frontend (LP: #557225).
  * Bring back the debconf translation for password_extra_label. The
    KDE frontend still uses it (LP: #557192).
  * Fix a small typo that was preventing the duration string on the
    language page from being translated (LP: #551633).
  * Fix backing up past partitioning when manual partitioning was
    selected (LP: #557210).
  * Let the user know why we're starting a desktop session or rebooting
    when ubiquity in only mode crashes. If in automatic mode, the
    default is to reboot. Preseed ubiquity/reboot_on_failure to false
    to start a desktop session instead (LP: #558371).
  * Make oem-config/install-language-support false by default. OEMs
    should only be turning this on if they've provided all the possible
    langpacks in oem-config/repository or can guarantee an Internet
    connection (LP: #539710).
  * Call ubiquity/failure_command if we crash in only ubiquity mode.

  [ Amichai Rothman ]
  * Fix KDE frontend's slideshow links not working (LP: #540278)
  * Fix KDE progress bar and skip button too small (LP: #555707)
  * Fix KDE skip button appearing as full-width button at the
    bottom of the window and messing up dialog layout (LP: #540321)
  * Fix progress bar updated file count out of range (LP: #550147)
  * Fix progress title not shown during some configuration steps

  [ Colin Watson ]
  * Update handling of "Ready to install" etc. templates to account for the
    removal of the separate welcome page.
  * KDE frontend:
    - Hide install_process_label ("installation process") and
      breadcrumb_install ("Install") when running as oem-config; providing
      alternative strings would break string freeze, and the UI should look
      OK without them (LP: #540929).
  * GTK frontend:
    - Re-fetch translations before calling plugin_translate (LP: #552673).
  * Update translations from Launchpad.
  * Automatic update of included source packages: partman-auto 89ubuntu5,
    tzsetup 1:0.26ubuntu7.
 -- Colin Watson <email address hidden> Fri, 09 Apr 2010 19:29:50 +0100

Changed in ubiquity (Ubuntu Lucid):
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers