Installing 32-bit Kubuntu 18.04 encrypted LVM on 2 disks fails

Bug #1764008 reported by Howard Moreland on 2018-04-14
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Using daily build from http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/daily-live/20180414/bionic-desktop-i386.iso

Installing on ThinkPad X41 with two drives. Seemed to install, on reboot got black screen with blinking cursor top left. Did not ask for encryption password when finishing.

Installing on same system with only one drive worked correctly. There, ending installation asked for encryption password to finish.

Howard Moreland (hrm-temp) wrote :
Howard Moreland (hrm-temp) wrote :
Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/1764008

tags: added: iso-testing
affects: udisks2 (Ubuntu) → ubiquity (Ubuntu)
Howard Moreland (hrm-temp) wrote :

Same trouble with Initial RC image 20180421.1
Installing on ThinkPad X41 with two drives. Seemed to install, on reboot got black screen with blinking cursor top left.

System is:
kubuntu@kubuntu:~$ inxi -Fxz
System: Host: kubuntu Kernel: 4.15.0-15-generic i686 bits: 32 gcc: 7.3.0 Console: tty 3
           Distro: Ubuntu Bionic Beaver (development branch)
Machine: Device: laptop System: IBM product: 2526C3U v: ThinkPad X41 serial: <filter>
           Mobo: IBM model: 2526C3U serial: <filter> BIOS: IBM v: 74ET64WW (2.09 ) date: 12/14/2006
Battery BAT0: charge: 41.4 Wh 96.8% condition: 42.8/44.0 Wh (97%) model: SANYO IBM-92P1003 status: N/A
CPU: Single core Intel Pentium M (-UP-) arch: Dothan rev.8 cache: 2048 KB
           flags: (nx pae sse sse2) bmips: 3192 speed: 1600 MHz (max)
Graphics: Card: Intel Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
           Display Server: X.Org 1.19.6 drivers: intel (unloaded: modesetting,fbdev,vesa)
           Resolution: 1024x768@50.00hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel 915GM x86/MMX/SSE2 version: 1.4 Mesa 18.0.0-rc5 Direct Render: Yes
Audio: Card Intel 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller
           driver: snd_intel8x0 ports: 1c00 18c0 bus-ID: 00:1e.2
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-15-generic
Network: Card-1: Broadcom Limited NetXtreme BCM5751M Gigabit Ethernet PCI Express
           driver: tg3 v: 3.137 bus-ID: 02:00.0
           IF: enp2s0 state: down mac: <filter>
           Card-2: Intel PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection
           driver: ipw2200 v: 1.2.2kmprq bus-ID: 04:02.0
           IF: wlp4s2 state: up mac: <filter>
Drives: HDD Total Size: 141.9GB (2.5% used)
           ID-1: /dev/sda model: SAMSUNG_MZMPA064 size: 64.0GB temp: 0C
           ID-2: /dev/sdb model: HTS541060G9SA00 size: 60.0GB temp: 38C
           ID-3: USB /dev/sdc model: DataTraveler_2.0 size: 2.0GB temp: 0C
           ID-4: USB /dev/sdd model: USB_2.0_FD size: 15.8GB temp: 0C
Partition: ID-1: / size: 1002M used: 205M (21%) fs: overlay dev: N/A
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 54.0C mobo: 47.0C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 4677
Info: Processes: 162 Uptime: 31 min Memory: 571.6/2003.0MB Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: N/A
           Client: Shell (sudo) inxi: 2.3.56
kubuntu@kubuntu:~$

At start of installation, both drives were empty FAT32. After installation sdb was in the logical volume but still FAT32. sdb is in a bay in the docking station for the laptop.

Howard Moreland (hrm-temp) wrote :
Howard Moreland (hrm-temp) wrote :

Same trouble with version 20180424.

Howard Moreland (hrm-temp) wrote :
Howard Moreland (hrm-temp) wrote :

Same trouble with version 20180425.

Howard Moreland (hrm-temp) wrote :
Howard Moreland (hrm-temp) wrote :

Same trouble with version 20180425.1

Howard Moreland (hrm-temp) wrote :
summary: - Installing 32-bit Kubuntu 18.04 encrypted LVM fails
+ Installing 32-bit Kubuntu 18.04 encrypted LVM on 2 disks fails
Howard Moreland (hrm-temp) wrote :

Same trouble with version 20180426.

Howard Moreland (hrm-temp) wrote :
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers