Attempted to re-install from sd-card

Bug #1596154 reported by Mike Harris on 2016-06-25
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I did a fresh erase install over an old Mac OS X installation on a Core 2 Duo MacBook Pro. I didn't have the ethernet cable connected at the time. The download updates check box was grayed out. The installation completed. I logged in and noticed that I couldn't configure the wifi network via the System Settings panel. I realized that installation probably needed to download a BroadCom 3rd Party binary package. I figured that I didn't really configure anything, or have anything to loose, so I decided to connect the Ethernet cable and re-install Ubuntu. After option-boot into the SD card, the media I used for the initial installation as well, a radio box selection appears, including "Re-install Ubuntu 16 LTS only" or something along those lines. It said it would use as much of the existing system as possible and leave the home directories. I figured, that sounds like what I want. (It was also the first option.) That started along, but then complained that there wasn't an EFI partition for boot loader and it said this is not the same as the /boot partition. So I added a EFI System Partition in some free space of 134MB towards the end of the drive. Then it complained about two partitions that will mount in /boot and to change the mount point of one of them. The new partition that I made did not have a mount point in the list. Didn't get past that. Then it ended up back in the radio box selection for which type of installation to perform. I selected the next one on the list, Erase and Install. It re-partitioned and then I selected the option to download updates while installing. Then the installation failed.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 16.04
Package: ubiquity 2.21.63
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-21.37-generic 4.4.6
Uname: Linux 4.4.0-21-generic x86_64
NonfreeKernelModules: wl
ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2
Architecture: amd64
CasperVersion: 1.376
Date: Sat Jun 25 06:33:42 2016
InstallCmdLine: BOOT_IMAGE=/casper/vmlinuz.efi file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper only-ubiquity quiet splash ---
LiveMediaBuild: Ubuntu 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 (20160420.1)
ProcEnviron:
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
SourcePackage: ubiquity
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Mike Harris (t-mike-6) wrote :
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers