oem-config sudden exit

Bug #153336 reported by Ian Jackson on 2007-10-16
0
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: oem-config

I just did an install of 20071016.1 gutsy d-i i386 in OEM mode (with auto resize). I installed in French (with UK keyboard and London timezone).

I made only one change in the oem boot: to use Synaptic to install libadns1-bin.

I then ran the "prepare for shipping" program. On the reboot when I got the prompts I asked for Dutch as a language, London timezone, UK keyboard (which was sensibly the default), but after entering the new user details (step 1 of 4) the preparer crashed - the X server died and I was presented with a gdm.

This gdm session did allow me to log in as the created user.

I'm going to try this again with no language switching, with Erase Disk, and without making any changes during the OEM boot.

Ian Jackson (ijackson) wrote :

AFAICT from my retest there are two bugs here:

 * The "Step 1 of 4" counter does not advance
 " There is no confirmation, after completing the final screen, that everything is OK. Instead the X server just quits and presents the user with a login prompt. This is quite jarring.

Roy Jamison (xteejx) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. You reported this bug a while ago and there hasn't been any activity in it recently. We were wondering if this is still an issue for you. Can you try with the latest Ubuntu release? Thanks in advance.

Changed in oem-config (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Colin Watson (cjwatson) on 2009-07-16
affects: oem-config (Ubuntu) → ubiquity (Ubuntu)
tags: added: oem-config
Roy Jamison (xteejx) wrote :

We are closing this bug report because it lacks the information we need to investigate the problem, as described in the previous comments. Please reopen it if you can give us the missing information, and don't hesitate to submit bug reports in the future. To reopen the bug report you can click on the current status, under the Status column, and change the Status back to "New". Thanks again!

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers