installer crashed

Bug #1309340 reported by Zainescu Mihai Eugen on 2014-04-18
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

Installed crashed during upgrading Lubuntu from 13.10 to 14 version

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 14.04
Package: ubiquity 2.18.7
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-24.46-generic 3.13.9
Uname: Linux 3.13.0-24-generic i686
ApportVersion: 2.14.1-0ubuntu3
Architecture: i386
CasperVersion: 1.340
Date: Fri Apr 18 07:42:10 2014
InstallCmdLine: file=/cdrom/preseed/lubuntu.seed boot=casper only-ubiquity cdrom-detect/try-usb=true noprompt floppy.allowed_drive_mask=0 ignore_uuid initrd=/casper/initrd.lz quiet splash --
LiveMediaBuild: Lubuntu 14.04 LTS "Trusty Tahr" - Release i386 (20140416.2)
ProcEnviron:
 TERM=linux
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
SourcePackage: ubiquity
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Zainescu Mihai Eugen (zme-ul) wrote :

Exception during installation:
Apr 18 04:41:58 lubuntu /plugininstall.py: Traceback (most recent call last):
Apr 18 04:41:58 lubuntu /plugininstall.py: File "/usr/share/ubiquity/plugininstall.py", line 1770, in <module>
Apr 18 04:41:58 lubuntu /plugininstall.py: install.run()
Apr 18 04:41:58 lubuntu /plugininstall.py: File "/usr/share/ubiquity/plugininstall.py", line 78, in wrapper
Apr 18 04:41:58 lubuntu /plugininstall.py: func(self)
Apr 18 04:41:58 lubuntu /plugininstall.py: File "/usr/share/ubiquity/plugininstall.py", line 305, in run
Apr 18 04:41:58 lubuntu /plugininstall.py: self.db.progress('SET', self.count)
Apr 18 04:41:58 lubuntu /plugininstall.py: File "/usr/lib/python3/dist-packages/debconf.py", line 62, in <lambda>
Apr 18 04:41:58 lubuntu /plugininstall.py: lambda *args, **kw: self.command(command, *args, **kw))
Apr 18 04:41:58 lubuntu /plugininstall.py: File "/usr/lib/python3/dist-packages/debconf.py", line 98, in command
Apr 18 04:41:58 lubuntu /plugininstall.py: raise DebconfError(status, data)
Apr 18 04:41:58 lubuntu /plugininstall.py: debconf.DebconfError: (10, "oem-config/enable doesn't exist")
Apr 18 04:41:58 lubuntu /plugininstall.py:

tags: added: installer-crash
Changed in ubiquity (Ubuntu):
importance: Undecided → High
Brian Murray (brian-murray) wrote :

It looks like this was an upgrade of a previous install and there were some issue with some packages on the originally installed system.

Apr 18 04:16:51 lubuntu ubiquity: dpkg-deb: warning: './dpkg-repack-6655/DEBIAN/control' contains user-defined field 'Original-Maintainer'
Apr 18 04:16:51 lubuntu ubiquity: dpkg-deb: warning: ignoring 1 warning about the control file(s)
Apr 18 04:16:51 lubuntu ubiquity:
Apr 18 04:16:51 lubuntu ubiquity: dpkg-deb: building package `libva1' in `./libva1_1.3.0-2_i386.deb'.
Apr 18 04:16:51 lubuntu ubiquity: dpkg-query: package 'libva-intel-vaapi-driver' is not installed and no information is available
Apr 18 04:16:51 lubuntu ubiquity: Use dpkg --info (= dpkg-deb --info) to examine archive files,
Apr 18 04:16:51 lubuntu ubiquity: and dpkg --contents (= dpkg-deb --contents) to list their contents.
Apr 18 04:16:51 lubuntu ubiquity: dpkg-repack: Fatal Error: Package libva-intel-vaapi-driver not fully installed
Apr 18 04:16:52 lubuntu ubiquity: dpkg-query: package 'libva-x11-1' is not installed and no information is available

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Jisung Kim (to-jisung) wrote :

I have the same problem with a little different install setup. I tried to fresh install Ubuntu 14.04 on my laptop which has UEFI and winows 8. Before I tried todo fresh install, I successfully upgraded my existing Ubuntu 13.10 to 14.04 withouta problem. I wanted to do fresh install again because my sound settings and other stuff seem to be too complex and have some non-standard options from my own tweaks.

Jisung Kim (to-jisung) wrote :

I reported my problem here: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ubiquity/+bug/1309638
Is this a duplicate?

Zainescu Mihai Eugen (zme-ul) wrote :

@5
it doesn't look like a duplicate

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers