Some translated messages are missing in the installation process

Bug #1294841 reported by Carsten Gerlach on 2014-03-19
24
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

I use the trusty daily build from march, 17th for i386 desktop.

In the installation process I choose German as used language, but this error is also there, if I use another language.

Please have a look to the attached screenshots. Here you see, that on the page for the WLAN connecting, the string »Connecting...« is shown in English instead of German. The same is on the page for the installation type. There are two strings shown in English. The last wrong string is on the last page. All strings are translated on LP but are not shown in the application.

The translated strings are:

»Connecting...«
https://translations.launchpad.net/ubuntu/trusty/+source/ubiquity/+pots/ubiquity-debconf/de/1/+translate
The source code also looks good for me, it is marked as translatable.
http://bazaar.launchpad.net/~ubuntu-branches/ubuntu/trusty/ubiquity/trusty/view/head:/gui/gtk/ubiquity.ui#L729

»Encrypt the new Ubuntu installation for security«
https://translations.launchpad.net/ubuntu/trusty/+source/ubiquity/+pots/ubiquity-debconf/de/277/+translate

»Use LVM with the new Ubuntu installation«
https://translations.launchpad.net/ubuntu/trusty/+source/ubiquity/+pots/ubiquity-debconf/de/279/+translate

»Skip«
https://translations.launchpad.net/ubuntu/trusty/+source/ubiquity/+pots/ubiquity-debconf/de/46/+translate

I hope, I have provided all needed information, if something is missing, pleas tell me. It is my first bug report here :-)

Greetings, Carsten

Carsten Gerlach (carsteng) wrote :
Carsten Gerlach (carsteng) wrote :
Carsten Gerlach (carsteng) wrote :
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Changed in ubiquity (Ubuntu):
importance: Undecided → High
tags: added: rls-w-incoming
Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/1294841

tags: added: iso-testing
Brian Murray (brian-murray) wrote :

I've tested this with the latest wily iso image and only noticed the "Skip" button as being untranslated.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers