tvtime freezes computer on EVERY run

Bug #691725 reported by goldencut on 2010-12-17
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
tvtime (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: tvtime

I had tvtime running fine on 9.04. I have a digi-tv box (from my internet provider) connected with old-school coaxial-cable to my tv-tuner card. On channel 109 (607.50MHz) I get the tv picture, the sound goes directly from tunercards line out to my stereo system (card doesn't support audio internally). It worked flawlessy with 9.04 for a long time, constantly updated. Then my hd crashed and I installed new Ubuntu 10.4 and tvtime froze the PC. I installed 10.10 and tvtime freezes computer on every run. I went back to 10.4 but it gave the same results. With mplayer it all works. But tvtime freezes computer every time, totally. The card is Chronos TV/FM tuner with SAA7120 or SAA7130. In /etc/modprobe.d/ I have saa7134.conf with 'options saa7134 card=3 tuner=2 gbuffers=4' to get sound going. I ran tvtime as first app after reinstall, before even sys updates, but no change. Thanks.

Description: Ubuntu 10.10
Release: 10.10

tvtime:
  Installed: 1.0.2-6.1ubuntu1
  Candidate: 1.0.2-6.1ubuntu1
  Version table:
 *** 1.0.2-6.1ubuntu1 0
        500 http://ee.archive.ubuntu.com/ubuntu/ maverick/universe i386 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.10
Package: tvtime 1.0.2-6.1ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.35-23.41-generic 2.6.35.7
Uname: Linux 2.6.35-23-generic i686
Architecture: i386
Date: Fri Dec 17 23:24:38 2010
InstallationMedia: Ubuntu 10.10 "Maverick Meerkat" - Release i386 (20101007)
ProcEnviron:
 LANG=en_US.utf8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: tvtime

goldencut (goldencut) wrote :
goldencut (goldencut) wrote :
Download full text (3.2 KiB)

[ 14.544122] saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.16 loaded
[ 14.544185] alloc irq_desc for 16 on node -1
[ 14.544188] alloc kstat_irqs on node -1
[ 14.544197] saa7134 0000:05:08.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
[ 14.544204] saa7130[0]: found at 0000:05:08.0, rev: 1, irq: 16, latency: 64, mmio: 0xfbfffc00
[ 14.544211] saa7130[0]: subsystem: 4e42:0138, board: LifeView/Typhoon FlyVIDEO2000 [card=3,insmod option]
[ 14.544236] saa7130[0]: board init: gpio is 39000
[ 14.544238] saa7130[0]: there are different flyvideo cards with different tuners
[ 14.544240] saa7130[0]: out there, you might have to use the tuner=<nr> insmod
[ 14.544241] saa7130[0]: option to override the default value.
[ 14.544771] lirc_dev: IR Remote Control driver registered, major 250
[ 14.546584] IR LIRC bridge handler initialized
[ 14.600041] Registered IR keymap rc-flyvideo
[ 14.600145] input: saa7134 IR (LifeView/Typhoon Fl as /devices/pci0000:00/0000:00:13.1/0000:05:08.0/rc/rc0/input7
[ 14.600209] rc0: saa7134 IR (LifeView/Typhoon Fl as /devices/pci0000:00/0000:00:13.1/0000:05:08.0/rc/rc0
[ 14.673705] HDA Intel 0000:04:01.0: PCI INT A -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
[ 14.673757] HDA Intel 0000:04:01.0: setting latency timer to 64
[ 14.752065] saa7130[0]: i2c eeprom 00: 42 4e 38 01 10 28 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.752076] saa7130[0]: i2c eeprom 10: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.752085] saa7130[0]: i2c eeprom 20: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.752094] saa7130[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.752102] saa7130[0]: i2c eeprom 40: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.752111] saa7130[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.752119] saa7130[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.752128] saa7130[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.752136] saa7130[0]: i2c eeprom 80: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.752144] saa7130[0]: i2c eeprom 90: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.752153] saa7130[0]: i2c eeprom a0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.752161] saa7130[0]: i2c eeprom b0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.752170] saa7130[0]: i2c eeprom c0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.752178] saa7130[0]: i2c eeprom d0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.752187] saa7130[0]: i2c eeprom e0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.752195] saa7130[0]: i2c eeprom f0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 14.764071] tuner 1-0061: chip found @ 0xc2 (saa7130[0])
[ 14.767554] usbcore: registered new interface driver snd-usb-audio
[ 14.780057] tuner-simple 1-0061: creating new instance
[ 14.780062] tuner-simple 1-0061: type set to 2 (Philips NTSC (FI1236,FM1236 and compatibles))
[ 14.804120] saa7130[0]: registered device video0 [v4l2]
[ 14.804149] saa7130[0]: registered device vbi0
[ 14.804175] saa7130[0]: registered device radio0
[ 14.811727] saa7134 ALSA driver for DMA ...

Read more...

description: updated
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers