Attachments on IMAP account (and the message that contains them) become garbage regularly

Bug #921571 reported by Carlos Moffat on 2012-01-25
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
thunderbird (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Hi,

Every day or two, I get an email with an attachment (I've noticed this particularly with a Google Apps Gmail account) that becomes garbage. By that, I mean the attachment is shown inline (which might be binary stuff if it's a word document), and the rest of the message, including headers, it's messed up.

The only "solution" seems to be to remove the corresponding INBOX.msf, but of course this means I have to have TB rebuild that file very often.

Thanks.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.10
Package: thunderbird 9.0+build2-0ubuntu0.11.10.1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.0.0-15.26-generic 3.0.13
Uname: Linux 3.0.0-15-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia
AddonCompatCheckDisabled: False
AlsaVersion: Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.24.
ApportVersion: 1.23-0ubuntu4
Architecture: amd64
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC1: cmoffat 2375 F.... pulseaudio
BuildID: 20111229095251
CRDA: Error: [Errno 2] No such file or directory
Card0.Amixer.info:
 Card hw:0 'Intel'/'HDA Intel at 0xdfffc000 irq 91'
   Mixer name : 'Analog Devices AD1984A'
   Components : 'HDA:11d4194a,1028026d,00100400'
   Controls : 34
   Simple ctrls : 20
Card1.Amixer.info:
 Card hw:1 'Headset'/'Logitech Logitech Wireless Headset at usb-0000:00:1a.1-2, full speed'
   Mixer name : 'USB Mixer'
   Components : 'USB046d:0a12'
   Controls : 4
   Simple ctrls : 2
Channel: release
Date: Wed Jan 25 10:40:28 2012
ForcedLayersAccel: False
IfupdownConfig:
 auto lo
 iface lo inet loopback
InstallationMedia: Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Release amd64 (20110427.1)
IpRoute:
 default via 192.168.0.1 dev eth0 proto static
 169.254.0.0/16 dev eth0 scope link metric 1000
 192.168.0.0/24 dev eth0 proto kernel scope link src 192.168.0.100 metric 1
IwConfig:
 lo no wireless extensions.

 eth0 no wireless extensions.
ProcEnviron:
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
Profiles: Profile0 (Default) - LastVersion=9.0/20111229095251 (Running)
RfKill:

RunningIncompatibleAddons: False
SourcePackage: thunderbird
UpgradeStatus: Upgraded to oneiric on 2011-10-21 (95 days ago)
dmi.bios.date: 05/27/2009
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: A02
dmi.board.name: 0D881F
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.board.version: A05
dmi.chassis.type: 7
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA02:bd05/27/2009:svnDellInc.:pnPrecisionWorkStationT7500:pvr:rvnDellInc.:rn0D881F:rvrA05:cvnDellInc.:ct7:cvr:
dmi.product.name: Precision WorkStation T7500
dmi.sys.vendor: Dell Inc.

gf (gf-interlinks) wrote :

Hello Carlos,
Thank you for submitting this bug and reporting a problem with Thunderbird.

You made this bug report in 2012 and there have been several versions of Ubuntu and Thunderbird since then.

Could you confirm that this is no longer a problem and that we can close the ticket?
Or, if it is still a problem, could you run the following (only once):
apport-collect 921571

and upload the updated logs and and any other logs that are relevant for this particular issue.

Thank you again for helping make Ubuntu and Thunderbird better.

G

Changed in thunderbird (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for thunderbird (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in thunderbird (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers