Authentication fails with 2FA via DUO

Bug #1813080 reported by cement_head on 2019-01-23
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
thunderbird (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Attempting to sign-on to my google account to sync my calendar from my work organisation (WO). WO used DUO 2FA sign-on via a central authentication server. When trying to sign-on (sign-in) to my WO google account, the page gets redirected to my WO's CAS and the gdata-provider plug-in crashes and no sign-on can occur. Is there a way to circumvent this issue, or is there a workaround?

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 18.04
Package: xul-ext-gdata-provider 1:60.2.1+build1-0ubuntu0.18.04.2
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.18.0-14.15~18.04.1-generic 4.18.20
Uname: Linux 4.18.0-14-generic x86_64
AddonCompatCheckDisabled: False
ApportVersion: 2.20.9-0ubuntu7.5
Architecture: amd64
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC0: andor 2100 F.... pulseaudio
 /dev/snd/pcmC0D0p: andor 2100 F...m pulseaudio
BuildID: 20181010142617
Channel: Unavailable
CurrentDesktop: Unity:Unity7:ubuntu
Date: Wed Jan 23 16:19:54 2019
Dependencies:

Extensions: extensions.sqlite corrupt or missing
ForcedLayersAccel: False
IfupdownConfig:
 # interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)
 auto lo
 iface lo inet loopback
IncompatibleExtensions: Unavailable (corrupt or non-existant compatibility.ini or extensions.sqlite)
InstallationDate: Installed on 2019-01-15 (8 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 18.04.1 LTS "Bionic Beaver" - Release amd64 (20180725)
IpRoute:
 default via 192.168.1.1 dev enp57s0f1 proto dhcp metric 100
 169.254.0.0/16 dev enp57s0f1 scope link metric 1000
 192.168.1.0/24 dev enp57s0f1 proto kernel scope link src 192.168.1.172 metric 100
Locales: extensions.sqlite corrupt or missing
PrefSources: prefs.js
Profiles: Profile0 (Default) - LastVersion=60.2.1/20181010142617 (In use)
RunningIncompatibleAddons: False
SourcePackage: thunderbird
Themes: extensions.sqlite corrupt or missing
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 12/05/2018
dmi.bios.vendor: INSYDE Corp.
dmi.bios.version: 1.07.03
dmi.board.asset.tag: Tag 12345
dmi.board.name: Galago Pro
dmi.board.vendor: System76
dmi.board.version: galp3-c
dmi.chassis.asset.tag: No Asset Tag
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: System76
dmi.chassis.version: galp3-c
dmi.modalias: dmi:bvnINSYDECorp.:bvr1.07.03:bd12/05/2018:svnSystem76:pnGalagoPro:pvrgalp3-c:rvnSystem76:rnGalagoPro:rvrgalp3-c:cvnSystem76:ct10:cvrgalp3-c:
dmi.product.family: Not Applicable
dmi.product.name: Galago Pro
dmi.product.sku: Not Applicable
dmi.product.version: galp3-c
dmi.sys.vendor: System76

cement_head (andorjkiss) wrote :
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers