Comment 5 for bug 775117

High importance seems to much. With a little bit of patience, it starts at
last.It isn't something that makes the system or even just thunar itself
unusable (that would be something like not starting at all). I'd say it is
of medium importance. And the XFCE bugzilla team is aware of this bug and
are working to fix it for the next release of thunar.

On Thu, Jun 2, 2011 at 11:47 AM, Francesco Miglietta <
<email address hidden>> wrote:

> Asus Eee-Pc 1015T
> AMD V105 serie
> Nile Platform
> Ati Radeon HD 4250
> 4 GB ram
> Xubuntu 11.04 - 32bit
>
> Thunar lags is not releted to the number of opening. It seems to me that
> is related just to time instead: in the first 30-50 sec. Thunar lags on
> first, second, third, fourth,.. ..opening. After some time Thunar starts
> to open instantly as usual.
>
> IMHO this bug is an high-importance one.
>
> Francesco
>
> --
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of a duplicate bug (782729).
> https://bugs.launchpad.net/bugs/775117
>
> Title:
> Thunar hangs on first launch of each session
>
> Status in Thunar file manager:
> Unknown
> Status in “thunar” package in Ubuntu:
> Triaged
>
> Bug description:
> Binary package hint: thunar
>
> ** Bug Description **
> Running a fresh install of Xubuntu Natty 32-bit, if I log in then launch
> Thunar (1.2.1-3ubuntu2), Thunar will not appear right away, and the desktop
> workspace will be unresponsive (excluding panels & other applications).
> Thunar eventually appears around 20 seconds later (est.), usually
> accompanied by the following error popup:
>
> "Launch Error"
> The folder could not be opened
> Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application
> did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the
> reply timeout expired, or the network connection was broken.
>
> In the accompanying instance of Thunar, the "Network" item is missing
> from the side pane shortcut view.
>
> Depending on how long I've waited, usually the second or third Thunar
> launch attempt comes up very quickly, and the "Network" shortcut is
> present in the side pane.
>
> I believe this is related to XFCE Bug 7373:
> https://bugzilla.xfce.org/show_bug.cgi?id=7373
>
> ** My System **
> PC: HP Pavilion dv1550se laptop
> CPU: Intel(R) Pentium(R) M processor 1.60GHz
> RAM: 1GB DDR400
> Video: Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller
> Sound: 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller
> OS: Xubuntu 11.04 i386
>
> ProblemType: Bug
> DistroRelease: Ubuntu 11.04
> Package: thunar 1.2.1-3ubuntu2
> ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.38-8.42-generic 2.6.38.2
> Uname: Linux 2.6.38-8-generic i686
> Architecture: i386
> Date: Sun May 1 15:07:24 2011
> InstallationMedia: Xubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Release i386 (20110427)
> ProcEnviron:
> LANGUAGE=en_CA:en
> LANG=en_CA.UTF-8
> SHELL=/bin/bash
> SourcePackage: thunar
> UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
>
> To unsubscribe from this bug, go to:
> https://bugs.launchpad.net/thunar/+bug/775117/+subscribe
>