Ubuntu

trash and network icons don't show up occasionally

Reported by the-unconventional on 2012-09-27
104
This bug affects 21 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
thunar (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

It's a bit hard to reproduce, as it happens inconsistently, but every now and then, after booting up Xubuntu 12.10, gvfs mounts such as the Trash and Network items do not show up in Thunar's side pane. However, in those cases the Trash icon is visible and accessible from the desktop, so gvfs itself does seem to start.

~/.xsession-errors doesn't show anything relevant. Killing Thunar --daemon and restarting it with xfce4-appfinder seems to get it working again. Perhaps it's a race condition?

ProblemType: Bug
ApportVersion: 2.5.2-0ubuntu4
Architecture: amd64
Date: Thu Sep 27 17:57:54 2012
DistroRelease: Ubuntu 12.10
Package: thunar 1.4.0-1ubuntu2
PackageArchitecture: amd64
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.5.0-15.23-generic 3.5.4
SourcePackage: thunar
Tags: quantal
Uname: Linux 3.5.0-15-generic x86_64
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in thunar (Ubuntu):
status: New → Confirmed
frenchy82 (cartes) wrote :

For me on quantal 32bits network and trash icons are never shown in thunar
The only solution is to kill the thunar daemon as it's said in this bug report and then it's ok

Lionel Le Folgoc (mrpouit) wrote :

I'm not sure. Maybe in your cases Thunar is started before some gvfs daemons have been initialized, so the check to verify that trash:// and network:// are supported fails...

summary: - gvfs mounts don't show up occasionally
+ trash and network icons don't show up occasionally
David (david-9ei9nyjpwdex) wrote :

re : so the check to verify that trash:// and network:// are supported fails...

when the icons are missing, pasting trash:// or network:// into the address bar works fine. So the daemons are running.

confirmed on my clean install of 12.10 x64 on both desktop pc and laptop

Calin Cerghedean (ccerghe1) wrote :

This is now happening on my 64-bit Xubuntu 12.10 installation consistently. After logging in, Thunar will not show the Network and Trash icons in the left pane. Killing the process and restarting Thunar will cause the icons to display properly.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers