HP Printer Deskjet F4100 series not working after updating from 9.04 to 9.10

Bug #476508 reported by Dr.V. Jagan Nathan on 2009-11-06
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
system-config-printer (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

HP printer deskjet F4100 series was working fine with ubuntu 9.04. I ugraded to 9.10 and the printer does not respond to the command "Print".
Under printer configuration local host - view print "Q" - job - processing - printer may not be connected.

Printer is very much connected .

ivanperezs (iperero92) on 2009-11-06
summary: - printer does not work with 9.10
+ HP Printer Deskjet F4100 series not working after updating from 9.04 to
+ 9.10
ivanperezs (iperero92) on 2009-11-06
description: updated

I have an HP Officejet 5610v USB connected to a Toshiba Satellite L305D-S5934 with Ubuntu 9.10 and I also have the same problem. I try to power cycle the printer, disconnect then reconnect the USB cable, and click System -> Administration -> Printing -> right click the printer icon and check Enabled. The only thing that recovers this is to restart the laptop, but if after I do so I disconnect then reconnect the USB cable, then I would have to restart the laptop again.

It may be due to a problem with system-config-printer-udev:

apt-cache policy system-config-printer-udev
system-config-printer-udev:
  Installed: 1.1.12+git20090826-0ubuntu8
  Candidate: 1.1.12+git20090826-0ubuntu8
  Version table:
 *** 1.1.12+git20090826-0ubuntu8 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com karmic/main Packages
        100 /var/lib/dpkg/status

The solution would most likely be to upgrade to Ubuntu 10.04 which contains the newest version of system-config-printer-udev.

Till Kamppeter (till-kamppeter) wrote :

Can you all follow the steps of the sections "CUPS error_log" and "USB printer" on https://wiki.ubuntu.com/DebuggingPrintingProblems? Can you also post the output of

lpstat -r -p -v

Changed in system-config-printer (Ubuntu):
status: New → Incomplete

I upgraded to Lucid and the problem seems to be resolved. If it happens again I'll rebug.

Changed in system-config-printer (Ubuntu):
status: Incomplete → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Related questions