Opening .deb package shows home screen briefly before package screen

Bug #1011684 reported by Justin Riddiough on 2012-06-11
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
software-center (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

If the software center is launched because the user clicked to install a deb package, it is not needed to load the welcome screen for the software-center. It takes extra time, and is confusing - (where is my deb package?)

Then after the front page loads, the deb page appears and the install option is there...

What I would propose is that software-center detects if it is launched with the deb option, and if so.. don't load the front screen, load a template of the view that will appear to install the deb. That will give the application a snappy response and wont be confusing.

Gary Lasker (gary-lasker) wrote :

Hi jr, and thank you for your report. Indeed, this is a good idea and is one that we have considered in our ongoing work to improve the performance and responsiveness of Ubuntu Software Center. It's good to have this as a bug so that we can track your idea. I will set it as wishlist and give it the appropriate tags.

Thank you for your help!

tags: added: ui
tags: added: performance
Changed in software-center (Ubuntu):
status: New → Triaged
importance: Undecided → Wishlist
summary: - Different launch screen for deb package clickers
+ Opening .deb package shows home screen briefly before package screen
Changed in software-center (Ubuntu):
importance: Wishlist → High
Justin Riddiough (jriddiough) wrote :

Sorry about that, I thought for a moment that you had changed the summary but it wasn't reflected in the bug title..once I realized what I had done..I undid it. thanks mpt!

summary: - Opening .deb package shows home screen briefly before package screen
+ Different launch screen for deb package clickers
summary: - Different launch screen for deb package clickers
+ Opening .deb package shows home screen briefly before package screen

This appears to be fixed in 14.04. I tested it by downloading google-chrome and opening the deb.

Changed in software-center (Ubuntu):
status: Triaged → Fix Released

It seems I was wrong. How do I reopen this bug?

Changed in software-center (Ubuntu):
status: Fix Released → Triaged
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers