Skype quits upon new call, breaks sound

Bug #1225417 reported by Andrew Marsden on 2013-09-14
4
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
skype (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

When starting a new call, the call will connect for around 2-8 seconds, before the entire application quits. If the sound has connected at all during that timespan, it will take the system sound with it, forcing a mute (which can be undone).

However, it will also create a white noise on the speakers that is unaffected by software (xfce4-mixer, pavucontrol, sound indicator menu) changes in volume, but is affected by mutes. Other audio can be played over the white noise, but the noise itself is irreversible until system shutdown.

Andrew Marsden (atmarsden95) wrote :

Workaround:

 - open Pulseaudio Volume Control [pavucontrol]
 - Tab: Configuration
 - Under "Built In Audio", switch "Profile" to "Off" and then back to "Analogue Stereo Duplex"

Andrew Marsden (atmarsden95) wrote :

Problem stopped with upgrade to Saucy [13.10], and is now irreproducible on my computer.

Unless anyone else is having this problem, I propose it be deprecated or closed.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in skype (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Ion Cebotari (anathemizatu) wrote :

I have the same problem, after upgrade from 13.04 to 13.10. When Skype receives a call, the white noise starts; Only solution I found was to restart Skype

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers