"Web authentication for Google" WebView appears on login

Bug #1610206 reported by Iain Lane on 2016-08-05
64
This bug affects 14 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
webapps-sprint
Critical
Alberto Mardegan
signon-ui (Ubuntu)
Critical
Alberto Mardegan

Bug Description

Starting today, when I log in a "Web authentication for Google" web view (screenshot attached).

It's probably because I have to re-authenticate to Google - but the web view doesn't tell me what it's asking for, and it is a bit strange to just see a dialog on login.

mardy thinks that it's somehow failing to show the usual notification, and falling back to the path which shows the dialog.

In the attached syslog, pid 7936 is my dbus-daemon.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 16.10
Package: signon-ui 0.17+16.04.20160406-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-33.52-generic 4.4.15
Uname: Linux 4.4.0-33-generic x86_64
ApportVersion: 2.20.3-0ubuntu2
Architecture: amd64
CurrentDesktop: Unity
Date: Fri Aug 5 12:14:25 2016
InstallationDate: Installed on 2012-10-07 (1397 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 12.10 "Quantal Quetzal" - Beta amd64 (20121007)
PackageArchitecture: all
SourcePackage: signon-ui
UpgradeStatus: Upgraded to yakkety on 2013-05-07 (1186 days ago)

Related branches

Iain Lane (laney) wrote :
Iain Lane (laney) wrote :
Iain Lane (laney) wrote :
Alberto Mardegan (mardy) on 2016-08-05
Changed in signon-ui (Ubuntu):
assignee: nobody → Alberto Mardegan (mardy)
importance: Undecided → Critical
status: New → Triaged
Wilson (wilson-ubuntu) wrote :

Similar on both my ubuntu boxes, I've logged in with my google account, but it's still popping out very often with the same window name but showing an Ubuntu Wiki page (screenshot attached).

It happens any time I start a browser, a chat client or Evolution (the last cause it to appear multiple time); sometimes when it ask to install update and a few times out of the blue.

Alberto Mardegan (mardy) wrote :

Thanks Wilson for the screenshot. In order to debug the issue, I need some more information. Could you please type the command in a terminal:

    echo "LoggingLevel=2" > ~/.config/signond/signond.conf

and the next time that you see this bug, send me the syslog?

Also, which version of signon-ui are you using (you can find it out by typing "apt-cache policy signon-ui" in a terminal)?

Changed in signon-ui (Ubuntu):
status: Triaged → Incomplete
Wilson (wilson-ubuntu) wrote :

wilson@Kel:~$ apt-cache policy signon-ui
signon-ui:
  Installato: 0.17+16.04.20160406-0ubuntu1
  Candidato: 0.17+16.04.20160406-0ubuntu1
  Tabella versione:
 *** 0.17+16.04.20160406-0ubuntu1 500
        500 http://archive.ubuntu.com/ubuntu yakkety/main amd64 Packages
        500 http://archive.ubuntu.com/ubuntu yakkety/main i386 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status

Alberto Mardegan (mardy) on 2016-11-02
Changed in webapps-sprint:
milestone: none → sprint-26
assignee: nobody → Alberto Mardegan (mardy)
status: New → In Progress
importance: Undecided → Critical
David Barth (dbarth) on 2016-11-02
Changed in webapps-sprint:
milestone: sprint-26 → sprint-27
Iain Lane (laney) wrote :

Hmm, signon-ui from ppa:ci-train-ppa-service/2135 seemed to work (I didn't get the webview on login), but I just got it "randomly" a couple of hours after logging in. Attached is the relevant part of syslog.

Iain Lane (laney) wrote :

(I should say that on login I got the usual notification about credentials not being valid instead of the webview that this bug makes you get)

Iain Lane (laney) wrote :

laney@raleigh> apt policy signon-ui
signon-ui:
  Installed: 0.17+17.04.20161102-0ubuntu1
  Candidate: 0.17+17.04.20161102-0ubuntu1
  Version table:
 *** 0.17+17.04.20161102-0ubuntu1 100
        100 /var/lib/dpkg/status
     0.17+16.04.20160406-0ubuntu1 500
        500 file:/srv/mirrors/ubuntu zesty/main amd64 Packages
        500 file:/srv/mirrors/ubuntu zesty/main i386 Packages

I'm pretty sure that this is the running version (I logged out & in after upgrading)

2016-11-03 13:09:10 status installed signon-ui:all 0.17+17.04.20161102-0ubuntu1

laney 15371 0.0 0.5 3291040 164616 ? Sl 13:16 0:03 \_ /usr/bin/signon-ui

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package signon-ui - 0.17+17.04.20161109-0ubuntu1

---------------
signon-ui (0.17+17.04.20161109-0ubuntu1) zesty; urgency=medium

  * debian/control:
    - Remove dependency on libgstreamer-plugins-base0.10-dev
  * Unify QML and QWidget code paths (LP: #1610206)

 -- Alberto Mardegan <email address hidden> Wed, 09 Nov 2016 14:07:25 +0000

Changed in signon-ui (Ubuntu):
status: Incomplete → Fix Released
Alberto Mardegan (mardy) on 2016-11-10
Changed in webapps-sprint:
status: In Progress → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers