Display problem with extended desktop

Bug #446536 reported by edhelas on 2009-10-08
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
screen-resolution-extra (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: gnome-control-center

When I apply the extended desktop in gnome-display-properties, he ask me to logout and login again but he doesn't apply any change (resolution or screen configuration). I've got a clone-display with 1024x768 resolution which is not my original resolution (1280x800).

ProblemType: Bug
Architecture: i386
Date: Thu Oct 8 19:49:00 2009
DistroRelease: Ubuntu 9.10
Package: capplets-data 1:2.28.0-0ubuntu4
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 PATH=(custom, user)
 LANG=fr_FR.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-12.41-generic
SourcePackage: gnome-control-center
Uname: Linux 2.6.31-12-generic i686

edhelas (edhelas) wrote :
edhelas (edhelas) wrote :

01:05.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc RC410 [Radeon Xpress 200M] [1002:5a62]
 Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B- DisINTx-
 Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B- DisINTx-
 Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
 BridgeCtl: Parity- SERR- ISA- VGA- MAbort- >Reset- 16bInt+ PostWrite+
 Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B- DisINTx-
 Control: I/O- Mem+ BusMaster- SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B- DisINTx-
 Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B- DisINTx-

Shane O'Connell (shaneoc) wrote :

Hi edhelas,

Would you mind attaching your /etc/X11/xorg.conf file after you attempt to enable the extended desktop in gnome-display-properties and log out and in?

Also, what are the resolutions of your two monitors? Are they both 1280x800?

Thanks!

Changed in gnome-control-center (Ubuntu):
status: New → Incomplete
edhelas (edhelas) wrote :

I correct myself the bug by changing the virtual resolution in the Xorg :
Section "Screen"
        Identifier "Configured Screen Device"
        Device "Configured Video Device"
        SubSection "Display"
                Virtual 2560 2048
        EndSubSection
EndSection

Section "Device"
        Identifier "Configured Video Device"
EndSection

Why the default resolution didn't was 2560 ? I also think that gnome-display-prophetie didn't change xorg.conf when I apple the dual screen extended configuration.

edhelas (edhelas) wrote :

I also got a new bug, the gnome wallpaper didn't cover all the virtual screen surface (also with very large wallpaper like 3000x800).

edhelas (edhelas) on 2009-10-15
Changed in gnome-control-center (Ubuntu):
status: Incomplete → New
Pedro Villavicencio (pedro) wrote :

that's a different issue, could you open a new bug about it ? thanks.

Changed in gnome-control-center (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
status: New → Incomplete
Sebastien Bacher (seb128) wrote :

could you add your .config/monitors.xml to the bug?

summary: - [Karmic] Display problem with extended desktop
+ Display problem with extended desktop
Sebastien Bacher (seb128) wrote :

the comment was not clear, apparently the xorg value was not correct could be a bug fixed recently in screen-resolution-extra though

affects: gnome-control-center (Ubuntu) → screen-resolution-extra (Ubuntu)
Changed in screen-resolution-extra (Ubuntu):
status: Incomplete → New
edhelas (edhelas) wrote :

<monitors version="1">

<configuration>
<clone>no</clone>

<output name="VGA-0">
<vendor>???</vendor>
<product>0x0000</product>
<serial>0x00000000</serial>
</output>

<output name="LVDS">
<vendor>CMO</vendor>
<product>0x1526</product>
<serial>0x00000000</serial>
<width>1280</width>
<height>800</height>
<rate>60</rate>
<x>0</x>
<y>0</y>
<rotation>normal</rotation>
<reflect_x>no</reflect_x>
<reflect_y>no</reflect_y>
<primary>no</primary>
</output>
</configuration>

<configuration>
<clone>no</clone>

<output name="VGA-0">
<vendor>GSM</vendor>
<product>0x3af6</product>
<serial>0x01010101</serial>
<width>1024</width>
<height>768</height>
<rate>60</rate>
<x>1280</x>
<y>0</y>
<rotation>normal</rotation>
<reflect_x>no</reflect_x>
<reflect_y>no</reflect_y>
<primary>no</primary>
</output>

<output name="LVDS">
<vendor>CMO</vendor>
<product>0x1526</product>
<serial>0x00000000</serial>
<width>1280</width>
<height>800</height>
<rate>60</rate>
<x>0</x>
<y>0</y>
<rotation>normal</rotation>
<reflect_x>no</reflect_x>
<reflect_y>no</reflect_y>
<primary>no</primary>
</output>
</configuration>
</monitors>

Here my .config/monitors.xml

tags: removed: regression-potential
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers