testparm errors by default

Bug #98998 reported by Simón A. Ruiz on 2007-03-30
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
samba (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: samba

Running testparm on a Live CD or recently installed copy of Ubuntu 6.10

Load smb config files from /etc/samba/smb.conf
Processing section "[printers]"
Processing section "[print$]"
Loaded services file OK.
ERROR: lock directory /var/run/samba does not exist
ERROR: pid directory /var/run/samba does not exist
WARNING: passdb expand explicit = yes is deprecated
Server role: ROLE_STANDALONE
Press enter to see a dump of your service definitions

I've tested this on Dell 170L and Dell 210L desktops, and Dell Inspiron 1300 laptops: all identical errors.

I've test this in Ubuntu 5.10 and it works fine:

Load smb config files from /etc/samba/smb.conf
Processing section "[homes]"
Processing section "[printers]"
Processing section "[print$]"
Loaded services file OK.
Server role: ROLE_STANDALONE
Press enter to see a dump of your service definitions

Mathias Gug (mathiaz) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. The cache directory for samba is created by the init script when the samba daemons are started. Since the samba daemons are not started (even not installed) on the livecd, the cache directory is not created.

Changed in samba:
status: New → Won't Fix

I'm sorry, I don't understand your explanation of why this isn't a problem.

This ticket is not about the Live CD.

It is about a recently installed system and how it gives testparm
errors by default.

I compared this to the output of an earlier version of Ubuntu in which
the errors were not present.

Are you sure you understand my bug report?

Hope this finds you having a great day!

Simón

On 9/19/07, Mathias Gug <email address hidden> wrote:
> Thank you for taking the time to report this bug and helping to make
> Ubuntu better. The cache directory for samba is created by the init
> script when the samba daemons are started. Since the samba daemons are
> not started (even not installed) on the livecd, the cache directory is
> not created.
>
> ** Changed in: samba (Ubuntu)
> Status: New => Won't Fix
>
> --
> testparm errors by default
> https://bugs.launchpad.net/bugs/98998
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of the bug.
>

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers