no Access to SAMBA Server from Windows ADS

Bug #701886 reported by emu on 2011-01-12
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
samba (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: samba

Hello Folks,

i have a big problem an hope you can help me.

i have a Ubuntu Server 10.04 an i have install samba on this Server. now my problem is i can not access from Windows on my Samba share, i get a user and pw query.

but funny is only from one Server "Windows DC" the Access works fine, but from client don´t work.

i have put my samba server in the Windows ADS, all this works fine.

i send you my config an put same commans output in

i hope you can help me,

best regards
Edmund Jung

-----------
net ads info
LDAP server: 10.0.1.25
LDAP server name: dc3.dom.abc
Realm: DOM.ABC
Bind Path: dc=DOM,dc=ABC
LDAP port: 389
Server time: Wed, 12 Jan 2011 12:18:05 CET
KDC server: 10.0.1.25
Server time offset: -212
---------

sudo klist
Ticket cache: FILE:/tmp/krb5cc_0 Default
principal: <email address hidden>
Valid starting Expires Service principal 01/12/11 11:30:14 01/12/11 21:26:48 <email address hidden>
------------------------

sudo wbinfo -u
LINUX4+sbp
gast
iusr_dc2 iusr_dc1
administrator ...
------------------------

sudo wbinfo -g
domdomras-
und
ias-server
domzertifikatherausgeber
richtlinien-ersteller-besitzer
organisations-admins
schema-admins
......

--------------------------------

i find this in
/var/log/samba/log.windowsclint

  create_connection_server_info failed: NT_STATUS_ACCESS_DENIED
[2011/01/11 11:29:29, 1] smbd/service.c:1063(make_connection_snum)

emu (edmund-jung) wrote :
emu (edmund-jung) wrote :
Yann Hamon (yannh) wrote :

I believe this is the issue I am also experimenting. My problem seems very close to the following bug:
http://<email address hidden>/msg103373.html

I can access my VM fine using its name (ie \\samba-2) but get prompted for username and password if I try one of its netbios aliases.

emu (edmund-jung) wrote :

Hi Yann,

yes the probelm looks the same.

when i go over
\\ipadress\share works
\\server.domain.abc\share works
\\servername\share dont work

but i have not understand in your Link what is the solution ?

emu (edmund-jung) wrote :

i have make log level 99 on Samba, end put the log file on the case

but this is to much infos for me i cant see the error :-(

but i have fount a outer probelm

when i start testparm he give me a erroer, is her a the Probelm?

sbp@linux4:/var/log/samba$ sudo testparm
[sudo] password for sbp:
Load smb config files from /etc/samba/smb.conf
rlimit_max: rlimit_max (1024) below minimum Windows limit (16384)
Processing section "[homes]"
Processing section "[profiles]"
Processing section "[groups]"
Processing section "[printers]"
Processing section "[print$]"
Processing section "[users2]"
Loaded services file OK.
'winbind separator = +' might cause problems with group membership.
Server role: ROLE_DOMAIN_MEMBER
Press enter to see a dump of your service definitions

emu (edmund-jung) wrote :

Hello,

i dont no but today all works fine

i have nothing change yesterday, an today works :-\

i say thank you to all guys

thx

by emu

emu (edmund-jung) on 2011-01-13
Changed in samba (Ubuntu):
status: New → Fix Committed
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers