Rhythmbox crashes after opening, for no apparent reason

Bug #18494 reported by Jonah Bull on 2005-06-28
24
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
rhythmbox (Ubuntu)
Medium
Sebastien Bacher

Bug Description

Pretty much just like it says...after I open rhythmbox it loads all songs, etc.
and then slowly grinds to a halt. Here is the gdb output:
jonah@bullit:~ $ gdb rhythmbox
GNU gdb 6.3-debian
Copyright 2004 Free Software Foundation, Inc.
GDB is free software, covered by the GNU General Public License, and you are
welcome to change it and/or distribute copies of it under certain conditions.
Type "show copying" to see the conditions.
There is absolutely no warranty for GDB. Type "show warranty" for details.
This GDB was configured as "i486-linux-gnu"...(no debugging symbols found)
Using host libthread_db library "/lib/tls/i686/cmov/libthread_db.so.1".

(gdb) run
Starting program: /usr/bin/rhythmbox
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
---Type <return> to continue, or q <return> to quit---
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
---Type <return> to continue, or q <return> to quit---
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
[Thread debugging using libthread_db enabled]
[New Thread -1223342400 (LWP 28370)]
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
---Type <return> to continue, or q <return> to quit---
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
[New Thread -1225376848 (LWP 28375)]
[New Thread -1233769552 (LWP 28376)]
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
[New Thread -1242297424 (LWP 28377)]
[Thread -1242297424 (LWP 28377) exited]
[New Thread -1242297424 (LWP 28378)]
[Thread -1242297424 (LWP 28378) exited]

Program received signal SIG33, Real-time event 33.
[Switching to Thread -1233769552 (LWP 28376)]
0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()
(gdb) bt
#0 0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()
#1 0xb730e4ec in poll () from /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6
#2 0xb73a1248 in g_main_context_check () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
#3 0xb73a16e3 in g_main_loop_run () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
#4 0xb74b053e in link_thread_io_context () from /usr/lib/libORBit-2.so.0
#5 0xb73ba0fa in g_static_private_free () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
#6 0xb73ff27a in start_thread () from /lib/tls/i686/cmov/libpthread.so.0
#7 0xb7317a3e in clone () from /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6

Sebastien Bacher (seb128) wrote :

thanks for your bug. What version of the package are you using? Your backtrace
is not a crash, you probably want to use "handle SIG33 pass nostop noprint" to
no stop on SIG33 and get a backtrace of the crash. Have you runned "rhythmbox
-d", what does it say?

Jonah Bull (jonahbull) wrote :

This actually appears to have cleared itself up, and the issue appears to have
been with rhythmbox-applet, and not rhythmbox itself....so...go on and close
this bad boy. Apologies for the wild goose chase. Cheers.

Sebastien Bacher (seb128) wrote :

thanks for the comment, bug closed.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.