Rhythmbox won't encode to ogg vorbis. Insists it needs additional software.

Bug #1341452 reported by Hipstor on 2014-07-14
14
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Rhythmbox
New
Undecided
Unassigned
rhythmbox (Ubuntu)
Medium
Unassigned
Nominated for Trusty by Alberto Salvia Novella
Nominated for Utopic by Alberto Salvia Novella
Nominated for Vivid by Alberto Salvia Novella

Bug Description

Since I upgraded to 14.04, I cannot export CD tracks in Rhythmbox. It told me "Unabel to transfer tracks. Additional software is required to encode media in your preferred format: Vorbis encoder" My options are "Cancel the transfer" or "Install" I click install, and get the following error.

Invalid commandline

The parameters passed to the application had an invalid format. Please file a bug!

The parameters were:
--transient-for=56623111
gstreamer|1.0|rhythmbox|Vorbis encoder|encoder-audio/x-vorbis

I click OK on the error and it loops back to "Unabel to transfer tracks".

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 14.04
Package: gnome-codec-install 0.4.7+nmu1ubuntu3
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-30.55-generic 3.13.11.2
Uname: Linux 3.13.0-30-generic x86_64
ApportVersion: 2.14.1-0ubuntu3.2
Architecture: amd64
CurrentDesktop: Unity
Date: Sun Jul 13 22:49:34 2014
ExecutablePath: /usr/bin/gnome-codec-install
InstallationDate: Installed on 2014-01-13 (182 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 13.10 "Saucy Salamander" - Release amd64 (20131016.1)
InterpreterPath: /usr/bin/python2.7
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 PATH=(custom, no user)
 LANGUAGE=en_US
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: gnome-codec-install
UpgradeStatus: Upgraded to trusty on 2014-07-14 (0 days ago)

Hipstor (hipstor) wrote :
Hipstor (hipstor) wrote :

PS: encoding to flac work's fine.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in gnome-codec-install (Ubuntu):
status: New → Confirmed
dualboot (guycarre) wrote :

  Hi,

 The bug is still present with 14.10 and it seems not to be related to gnome-codec-install package.
I can reproduce the bug with or without gnome-codec-install.
 And no workaround is possible.

  Any update ?

 Regards,

tags: added: utopic
Changed in gnome-codec-install (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
affects: gnome-codec-install (Ubuntu) → rhythmbox (Ubuntu)
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers