Regression: rdesktop taking constantly 15% cpu when connected to w2k3

Bug #1071741 reported by karaluh on 2012-10-26
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
rdesktop (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

It worked fine in precise, but in quantal when I connect to one of my w2k3 servers the cpu ussage of this rdesktop process goes immidiately to 15% and stays there until i disconnect.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 12.10
Package: rdesktop 1.7.1-1ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.5.0-18.29-generic 3.5.7
Uname: Linux 3.5.0-18-generic i686
ApportVersion: 2.6.1-0ubuntu6
Architecture: i386
Date: Fri Oct 26 14:41:02 2012
MarkForUpload: True
ProcEnviron:
 LANGUAGE=pl_PL:pl:en_GB:en
 TERM=xterm
 PATH=(custom, no user)
 LANG=pl_PL.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: rdesktop
UpgradeStatus: Upgraded to quantal on 2012-10-19 (6 days ago)

karaluh (karaluh) wrote :
Gert van Dijk (gertvdijk) wrote :

I *think* I'm bumping into the same issue. However, I was noticing this from the network side of resource usage. While connected to a certain Windows Terminal Server, looking at a Windows lock screen my network bandwidth usage is around 10Mbit with 10k (!) ethernet frames per second.

Could you verify this also happens with you? (Use for example Wireshark for diagnostics)

I'm on rdesktop version 1.7.1-1ubuntu2 on Ubuntu 14.04.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers