[VIA VT1818S] PA test tone failed (alsa tone succeeded)

Bug #683685 reported by krishna kumar on 2010-12-01

This bug report was converted into a question: question #137098: [VIA VT1818S] PA test tone failed (alsa tone succeeded).

6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
pulseaudio (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: pulseaudio

hi everyone, my problem with ububtu 10.04 is that i get only the start up sound.. none of the other application plays sound could anyone please help me on this

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: pulseaudio 1:0.9.22~0.9.21+stable-queue-32-g8478-0ubuntu14
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-26.47-generic 2.6.32.24+drm33.11
Uname: Linux 2.6.32-26-generic i686
NonfreeKernelModules: fglrx
AlsaVersion:
 Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.23.
 Compiled on Nov 19 2010 for kernel 2.6.32-26-generic (SMP).
Architecture: i386
ArecordDevices:
 **** List of CAPTURE Hardware Devices ****
 card 0: SB [HDA ATI SB], device 0: VT1818S Analog [VT1818S Analog]
   Subdevices: 2/2
   Subdevice #0: subdevice #0
   Subdevice #1: subdevice #1
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC0: krishna 1640 F.... pulseaudio
 /dev/snd/pcmC0D1p: krishna 1640 F...m pulseaudio
Card0.Amixer.info:
 Card hw:0 'SB'/'HDA ATI SB at 0xfe4f8000 irq 16'
   Mixer name : 'VIA VT1818S'
   Components : 'HDA:11060440,10438417,00100000'
   Controls : 35
   Simple ctrls : 20
Card1.Amixer.info:
 Card hw:1 'HDMI'/'HDA ATI HDMI at 0xfe9ec000 irq 30'
   Mixer name : 'ATI R6xx HDMI'
   Components : 'HDA:1002aa01,00aa0100,00100100'
   Controls : 4
   Simple ctrls : 1
Card1.Amixer.values:
 Simple mixer control 'IEC958',0
   Capabilities: pswitch pswitch-joined penum
   Playback channels: Mono
   Mono: Playback [on]
Date: Wed Dec 1 20:25:33 2010
InstallationMedia: Ubuntu 10.04 LTS "Lucid Lynx" - Release i386 (20100429)
ProcEnviron:
 LANG=en_IN
 SHELL=/bin/bash
SelectedCard: 0 SB HDA-Intel - HDA ATI SB
SourcePackage: pulseaudio
Symptom: audio
Title: [VIA VT1818S] PA test tone failed (alsa tone succeeded)
dmi.bios.date: 04/02/2010
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 0501
dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.board.name: M4A87TD EVO
dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer INC.
dmi.board.version: Rev 1.xx
dmi.chassis.asset.tag: Asset-1234567890
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Chassis Manufacture
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr0501:bd04/02/2010:svnSystemmanufacturer:pnSystemProductName:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKComputerINC.:rnM4A87TDEVO:rvrRev1.xx:cvnChassisManufacture:ct3:cvrChassisVersion:
dmi.product.name: System Product Name
dmi.product.version: System Version
dmi.sys.vendor: System manufacturer

krishna kumar (krish86-smiles) wrote :
krishna kumar (krish86-smiles) wrote :

been struggling with this for quite some time now please do help solving the problem
thank you

Daniel T Chen (crimsun) wrote :

Note:
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC0: krishna 1640 F.... pulseaudio
 /dev/snd/pcmC0D1p: krishna 1640 F...m pulseaudio <---

which corresponds to:
card 0: SB [HDA ATI SB], device 1: VT1818S Digital [VT1818S Digital]
  Subdevices: 0/1
  Subdevice #0: subdevice #0

which is your digital output, not the analog one normally associated with headphones or speakers. Is this choice intentional? If not, please choose the desired Profile and/or Connector in Sound Preferences.

Changed in pulseaudio (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Download full text (3.3 KiB)

thank you Mr. Chen for the response... the digital out put is through IEC958.. not sure though, and hav tried changing the sound preferences but doesnt seem to be coming through, is there something specific i need to do??? and im a total newbie to ubuntu hence i'm unfamiliar with the commands
thank you
On Wed, 01 Dec 2010 22:05:42 +0530 wrote
>Note:

AudioDevicesInUse:

 USER PID ACCESS COMMAND

 /dev/snd/controlC0: krishna 1640 F.... pulseaudio

 /dev/snd/pcmC0D1p: krishna 1640 F...m pulseaudio Incomplete

--

[VIA VT1818S] PA test tone failed (alsa tone succeeded)

https://bugs.launchpad.net/bugs/683685

You received this bug notification because you are a direct subscriber

of the bug.

Status in “pulseaudio” package in Ubuntu: Incomplete

Bug description:

Binary package hint: pulseaudio

hi everyone, my problem with ububtu 10.04 is that i get only the start up sound.. none of the other application plays sound could anyone please help me on this

ProblemType: Bug

DistroRelease: Ubuntu 10.04

Package: pulseaudio 1:0.9.22~0.9.21+stable-queue-32-g8478-0ubuntu14

ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-26.47-generic 2.6.32.24+drm33.11

Uname: Linux 2.6.32-26-generic i686

NonfreeKernelModules: fglrx

AlsaVersion:

 Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.23.

 Compiled on Nov 19 2010 for kernel 2.6.32-26-generic (SMP).

Architecture: i386

ArecordDevices:

 **** List of CAPTURE Hardware Devices ****

 card 0: SB [HDA ATI SB], device 0: VT1818S Analog [VT1818S Analog]

  Subdevices: 2/2

  Subdevice #0: subdevice #0

  Subdevice #1: subdevice #1

AudioDevicesInUse:

 USER PID ACCESS COMMAND

 /dev/snd/controlC0: krishna 1640 F.... pulseaudio

 /dev/snd/pcmC0D1p: krishna 1640 F...m pulseaudio

Card0.Amixer.info:

 Card hw:0 'SB'/'HDA ATI SB at 0xfe4f8000 irq 16'

  Mixer name: 'VIA VT1818S'

  Components: 'HDA:11060440,10438417,00100000'

  Controls : 35

  Simple ctrls : 20

Card1.Amixer.info:

 Card hw:1 'HDMI'/'HDA ATI HDMI at 0xfe9ec000 irq 30'

  Mixer name: 'ATI R6xx HDMI'

  Components: 'HDA:1002aa01,00aa0100,00100100'

  Controls : 4

  Simple ctrls : 1

Card1.Amixer.values:

 Simple mixer control 'IEC958',0

  Capabilities: pswitch pswitch-joined penum

  Playback channels: Mono

  Mono: Playback [on]

Date: Wed Dec 1 20:25:33 2010

InstallationMedia: Ubuntu 10.04 LTS "Lucid Lynx" - Release i386 (20100429)

ProcEnviron:

 LANG=en_IN

 SHELL=/bin/bash

SelectedCard: 0 SB HDA-Intel - HDA ATI SB

SourcePackage: pulseaudio

Symptom: audio

Title: [VIA VT1818S] PA test tone failed (alsa tone succeeded)

dmi.bios.date: 04/02/2010

dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.

dmi.bios.version: 0501

dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.

dmi.board.name: M4A87TD EVO

dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer INC.

dmi.board.version: Rev 1.xx

dmi.chassis.asset.tag: Asset-1234567890

dmi.chassis.type: 3

dmi.chassis.vendor: Chassis Manufacture

dmi.chassis.version: Chassis Version

dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr0501:bd04/02/2010:svnSystemmanufacturer:pnSystemProductName:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKComputerINC.:rnM4A87TDEVO:rvrRev1.xx:cvnChassisManufacture:ct3:cvrChassisVersion:

dmi.product...

Read more...

Daniel T Chen (crimsun) wrote :

Please change the Profile to an analog output one, then follow https://wiki.ubuntu.com/Audio/AlsaInfo.

krishna kumar (krish86-smiles) wrote :

did change the profile to analog now im getting the playback thank you once again Mr.Chen :)
On Fri, 03 Dec 2010 10:14:29 +0530 wrote
>Please change the Profile to an analog output one, then follow

https://wiki.ubuntu.com/Audio/AlsaInfo.

--

You received this bug notification because you are a direct subscriber

of the bug.

https://bugs.launchpad.net/bugs/683685

Title:

 [VIA VT1818S] PA test tone failed (alsa tone succeeded)

Status in “pulseaudio” package in Ubuntu:

 Incomplete

Bug description:

 Binary package hint: pulseaudio

hi everyone, my problem with ububtu 10.04 is that i get only the start up sound.. none of the other application plays sound could anyone please help me on this

ProblemType: Bug

DistroRelease: Ubuntu 10.04

Package: pulseaudio 1:0.9.22~0.9.21+stable-queue-32-g8478-0ubuntu14

ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-26.47-generic 2.6.32.24+drm33.11

Uname: Linux 2.6.32-26-generic i686

NonfreeKernelModules: fglrx

AlsaVersion:

 Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.23.

 Compiled on Nov 19 2010 for kernel 2.6.32-26-generic (SMP).

Architecture: i386

ArecordDevices:

 **** List of CAPTURE Hardware Devices ****

 card 0: SB [HDA ATI SB], device 0: VT1818S Analog [VT1818S Analog]

  Subdevices: 2/2

  Subdevice #0: subdevice #0

  Subdevice #1: subdevice #1

AudioDevicesInUse:

 USER PID ACCESS COMMAND

 /dev/snd/controlC0: krishna 1640 F.... pulseaudio

 /dev/snd/pcmC0D1p: krishna 1640 F...m pulseaudio

Card0.Amixer.info:

 Card hw:0 'SB'/'HDA ATI SB at 0xfe4f8000 irq 16'

  Mixer name: 'VIA VT1818S'

  Components: 'HDA:11060440,10438417,00100000'

  Controls : 35

  Simple ctrls : 20

Card1.Amixer.info:

 Card hw:1 'HDMI'/'HDA ATI HDMI at 0xfe9ec000 irq 30'

  Mixer name: 'ATI R6xx HDMI'

  Components: 'HDA:1002aa01,00aa0100,00100100'

  Controls : 4

  Simple ctrls : 1

Card1.Amixer.values:

 Simple mixer control 'IEC958',0

  Capabilities: pswitch pswitch-joined penum

  Playback channels: Mono

  Mono: Playback [on]

Date: Wed Dec 1 20:25:33 2010

InstallationMedia: Ubuntu 10.04 LTS "Lucid Lynx" - Release i386 (20100429)

ProcEnviron:

 LANG=en_IN

 SHELL=/bin/bash

SelectedCard: 0 SB HDA-Intel - HDA ATI SB

SourcePackage: pulseaudio

Symptom: audio

Title: [VIA VT1818S] PA test tone failed (alsa tone succeeded)

dmi.bios.date: 04/02/2010

dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.

dmi.bios.version: 0501

dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.

dmi.board.name: M4A87TD EVO

dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer INC.

dmi.board.version: Rev 1.xx

dmi.chassis.asset.tag: Asset-1234567890

dmi.chassis.type: 3

dmi.chassis.vendor: Chassis Manufacture

dmi.chassis.version: Chassis Version

dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr0501:bd04/02/2010:svnSystemmanufacturer:pnSystemProductName:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKComputerINC.:rnM4A87TDEVO:rvrRev1.xx:cvnChassisManufacture:ct3:cvrChassisVersion:

dmi.product.name: System Product Name

dmi.product.version: System Version

dmi.sys.vendor: System manufacturer

To unsubscribe from this bug, go to:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pulseaudio/+bug/683685/+subscribe

Daniel T Chen (crimsun) on 2010-12-08
Changed in pulseaudio (Ubuntu):
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Related questions