Ubuntu

no sound

Reported by Mark Gross on 2009-09-20
16
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
pulseaudio (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: pulseaudio

after a clean install on my new laptop (hp pavilion dv7-2111us) I get no audio from the speakers.

The audio icon shows a volume control and the mute button provides UI feedback, but no effects are heard from the speakers.

The default sound preferences are in use and switching the options didn't help me.

ProblemType: Bug
Architecture: i386
ArecordDevices:
 **** List of CAPTURE Hardware Devices ****
 card 0: Intel [HDA Intel], device 0: STAC92xx Analog [STAC92xx Analog]
   Subdevices: 2/2
   Subdevice #0: subdevice #0
   Subdevice #1: subdevice #1
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC0: mgross 2370 F.... pulseaudio
Card0.Amixer.info:
 Card hw:0 'Intel'/'HDA Intel at 0xda500000 irq 22'
   Mixer name : 'Intel G45 DEVCTG'
   Components : 'HDA:111d7603,103c3623,00100202 HDA:11c11040,103c137e,00100200 HDA:80862802,80860101,00100000'
   Controls : 36
   Simple ctrls : 20
Date: Sun Sep 20 12:27:36 2009
DistroRelease: Ubuntu 9.10
Package: pulseaudio 1:0.9.17-0ubuntu2
ProcEnviron:
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-10.34-generic
SourcePackage: pulseaudio
Uname: Linux 2.6.31-10-generic i686

Mark Gross (mark97229) wrote :
philinux (philcb) wrote :

No device listed under the Hardware tab.

Changed in pulseaudio (Ubuntu):
status: New → Confirmed
philinux (philcb) wrote :

Reinstalling alpha6 cured this for me. Harware now recognised and sound restored.

Simon Ives (simon-simonives) wrote :

I used the following tutorial at the Ubuntu forums to get audio output on my HP Pavilion DV7 2109TX -> http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=8023346#post8023346

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers