Interrupt audio on bluetooth headset

Bug #1518379 reported by Dimon2242
22
This bug affects 5 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
pulseaudio (Ubuntu)
Expired
Medium
Unassigned

Bug Description

In bluetooth headset i hear periodic pauses (interrupt).
In syslog i see this message:
ov 20 19:05:36 Photonix-Laptop pulseaudio[1468]: [bluetooth] module-bluez5-device.c: Skipping 2851700 us (= 503036 bytes) in audio stream
Nov 20 19:05:36 Photonix-Laptop pulseaudio[1468]: [bluetooth] module-bluez5-device.c: Skipping 215199 us (= 37960 bytes) in audio stream
Nov 20 19:05:39 Photonix-Laptop pulseaudio[1468]: [bluetooth] module-bluez5-device.c: Skipping 2522676 us (= 445000 bytes) in audio stream
Nov 20 19:05:39 Photonix-Laptop pulseaudio[1468]: [bluetooth] module-bluez5-device.c: Skipping 275523 us (= 48600 bytes) in audio stream
Nov 20 19:05:40 Photonix-Laptop pulseaudio[1468]: [bluetooth] module-bluez5-device.c: Skipping 30653 us (= 5404 bytes) in audio stream
Nov 20 19:05:40 Photonix-Laptop pulseaudio[1468]: [bluetooth] module-bluez5-device.c: Skipping 11324 us (= 1996 bytes) in audio stream
Nov 20 19:05:40 Photonix-Laptop pulseaudio[1468]: [bluetooth] module-bluez5-device.c: Skipping 64623 us (= 11396 bytes) in audio stream
Nov 20 19:05:43 Photonix-Laptop pulseaudio[1468]: [bluetooth] module-bluez5-device.c: Skipping 37157 us (= 6552 bytes) in audio stream
Nov 20 19:05:54 Photonix-Laptop pulseaudio[1468]: [bluetooth] module-bluez5-device.c: Skipping 1821597 us (= 321328 bytes) in audio stream

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 15.10
Package: pulseaudio 1:6.0-0ubuntu13
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-18.22-generic 4.2.3
Uname: Linux 4.2.0-18-generic x86_64
NonfreeKernelModules: wl
ApportVersion: 2.19.1-0ubuntu5
Architecture: amd64
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC0: dmitry21 1468 F.... pulseaudio
 /dev/snd/controlC1: dmitry21 1468 F.... pulseaudio
CurrentDesktop: Unity
Date: Fri Nov 20 19:05:18 2015
InstallationDate: Installed on 2015-11-20 (0 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 15.10 "Wily Werewolf" - Release amd64 (20151021)
SourcePackage: pulseaudio
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 03/23/2015
dmi.bios.vendor: Insyde Corp.
dmi.bios.version: V1.27
dmi.board.asset.tag: Type2 - Board Asset Tag
dmi.board.name: BA50_HB
dmi.board.vendor: Acer
dmi.board.version: V1.27
dmi.chassis.asset.tag: Chassis Asset Tag
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: Acer
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnInsydeCorp.:bvrV1.27:bd03/23/2015:svnAcer:pnExtensa2510G:pvrV1.27:rvnAcer:rnBA50_HB:rvrV1.27:cvnAcer:ct10:cvrChassisVersion:
dmi.product.name: Extensa 2510G
dmi.product.version: V1.27
dmi.sys.vendor: Acer

Revision history for this message
Dimon2242 (dimon2242) wrote :
Revision history for this message
Dimon2242 (dimon2242) wrote :

And strange behavior! I ping:
PING 192.168.1.2 (192.168.1.2) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=1 ttl=128 time=107 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=2 ttl=128 time=321 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=3 ttl=128 time=291 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=4 ttl=128 time=282 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=5 ttl=128 time=498 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=6 ttl=128 time=2664 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=7 ttl=128 time=1663 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=9 ttl=128 time=1415 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=10 ttl=128 time=411 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=11 ttl=128 time=91.2 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=12 ttl=128 time=87.8 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=13 ttl=128 time=300 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=14 ttl=128 time=84.9 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=15 ttl=128 time=184 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=16 ttl=128 time=105 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=17 ttl=128 time=1402 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=18 ttl=128 time=398 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=19 ttl=128 time=28.3 ms
And when see high delay, sound is interrupting.

Revision history for this message
Dimon2242 (dimon2242) wrote :

Please, move to right section.
When i turn off wifi networking, problem is gonem but after turn on already here!

Revision history for this message
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in pulseaudio (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Changed in pulseaudio (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
Revision history for this message
Daniel van Vugt (vanvugt) wrote :

Thank you for reporting this bug to Ubuntu.
Ubuntu 15.10 (wily) reached end-of-life on July 28, 2016.

See this document for currently supported Ubuntu releases:
https://wiki.ubuntu.com/Releases

We appreciate that this bug may be old and you might not be interested in discussing it any more. But if you are then please upgrade to the latest Ubuntu version and re-test.

Changed in pulseaudio (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete
Revision history for this message
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for pulseaudio (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in pulseaudio (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  
Everyone can see this information.

Other bug subscribers