[PB EasyNote V7900 MV75, Realtek ID 260, Green Line Out, Rear] Pulseaudio fails to detect card

Bug #1263783 reported by deda on 2013-12-23

This bug report was converted into a question: question #241209: [PB EasyNote V7900 MV75, Realtek ID 260, Green Line Out, Rear] Pulseaudio fails to detect card.

6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
pulseaudio (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Absolutely newbie so I'm sure I'm doing EVERYTHING wrong ... sorry ... it's almost 1 month I started using Linux, before Mint 14 now Ubuntu 13.10. In both cases, no way to get any sound from my laptp. I tried many many ways reading several forums, probably not knowing what I was doing. Anyway before I constantly got short disturb sound when booting, then completely mute. But before with alsamixer I was able to see many controls, actually there was both SPDIF and analog output showing. Later after several try and modifications (i didn't keep a good track ...sorry) now I get an error when booting like "HDA: no codec parser " and there's no more even that sound. Now when checking I still got HDA Intel recognized but also with Pulse Audio Volume Control I just see "dummy output". The SPDIF output had a red light before, now no more.
Hope this make any sense to anyone, I really tried hard to fix it but it's really too much for me now, i'm lost !

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 13.10
Package: pulseaudio 1:4.0-0ubuntu6
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.11.0-14.21-generic 3.11.7
Uname: Linux 3.11.0-14-generic i686
ApportVersion: 2.12.5-0ubuntu2.1
Architecture: i386
AudioDevicesInUse: Error: command ['fuser', '-v', '/dev/snd/by-path', '/dev/snd/controlC0', '/dev/snd/hwC0D0', '/dev/snd/seq', '/dev/snd/timer'] failed with exit code 1:
Date: Mon Dec 23 22:45:31 2013
InstallationDate: Installed on 2013-12-17 (6 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 13.10 "Saucy Salamander" - Release i386 (20131016.1)
MarkForUpload: True
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=it_IT.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: pulseaudio
Symptom: audio
Symptom_Card: HDA-Intel - HDA Intel
Symptom_Jack: Green Line Out, Rear
Title: [Packard Bell EasyNote, Realtek ID 260, Green Line Out, Rear] Pulseaudio fails to detect card
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.board.asset.tag: Base Board Asset Tag
dmi.board.name: EasyNote MV85
dmi.chassis.vendor: Packard Bell BV
dmi.modalias: dmi:bvnINSYDE:bvrR1.15:bd09/11/2006:svnPackardBellComputersInternational:pnPackardBellEasyNote:pvrPB51D00206:rvnPACKARDBELLBV:rnEasyNoteMV85:rvrBaseBoardVersion:cvnPackardBellBV:ct1:cvrI:
dmi.product.name: Packard Bell EasyNote
dmi.product.version: PB51D00206
mtime.conffile..etc.pulse.default.pa: 2013-12-23T21:49:01.978337

deda (deda144) wrote :
Changed in pulseaudio (Ubuntu):
status: New → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers