Remote Desktop connection now only displays initial screen

Bug #792984 reported by Damien Dach on 2011-06-05
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
preferences (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: preferences

I'm currently using 2 separate Windows 7 machines to remote into my server. One is Windows 7 Ultimate 64 bit, and the other is the Home Starter build. Prior to upgrading to 11.04, I was able to remote into the Ubuntu server with no problems. Now, the remote desktop only shows the first screen, and nothing else. Even though the remote machine doesn't display anything other than the first screen shot, the mouse and programs are still operating on the server.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.04
Package: software-center 4.0.2
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.38-8.42-server 2.6.38.2
Uname: Linux 2.6.38-8-server x86_64
NonfreeKernelModules: fglrx
Architecture: amd64
Date: Sat Jun 4 19:56:40 2011
InstallationMedia: Ubuntu-Server 10.10 "Maverick Meerkat" - Release amd64 (20101007)
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_CA:en
 LANG=en_CA.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: software-center
UpgradeStatus: Upgraded to natty on 2011-06-03 (1 days ago)

Damien Dach (toorudez) wrote :
Shaddar (shaddarr) wrote :

Same problem, I get either a single screen after logging into the target system with Remote Desktop in 11.04 or a garbled screen immediately after logging in. Either way, the screen/desktop becomes unresponsive or without a proper display.
I am going to assume it perhaps has something to do with Unity...

Tested with
Remote Desktop
VNC
UVNC
Windows and Ubuntu connections
with
Ubuntu Linux 11.04 as the server system (both systems are running 32bit versions)

tags: added: desktop remote vnc
tags: added: 11.04 gnome linux ubuntu unity
Damien Dach (toorudez) wrote :

I even tried logging in using the classic Ubuntu desktop, and still have the same problem. If this doesn't have a fix, I'll be down-grading pretty soon. My server box just sits in the basement and has no human interaction with it. If I can't remote in to it, then it's kind of useless.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers