automounter ignores UUID entries in fstab

Bug #68383 reported by John S on 2006-10-26
This bug report is a duplicate of:  Bug #69087: does not find devices by label/uuid. Edit Remove
4
Affects Status Importance Assigned to Milestone
pmount (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I have an external USB drive. By default, when I plug it in it comes up as /media/usbdisk. However, it is possible to override this with a line like "/dev/sda1 /media/MyName ..." in /etc/fstab. Then, when the drive is plugged in it is mounted as /media/MyName.

However, when the entry in fstab uses a UUID instead of a '/dev/sdxx' filename, the drive is automounted as 'usbdisk'. If one then unmounts usbdisk and does a "mount /dev/sda1" then it is mounted correctly as 'MyName'. So the manual 'mount' tool appears to identify drives by UUID correctly, while the automounter doesn't.

Colin Watson (cjwatson) wrote :

Tentatively pmount, but I don't know exactly where in the stack this should live. Martin?

Martin Pitt (pitti) wrote :

Which release are you on? Feisty should get this right, and the pmount bug is already known as bug 69087.

Changed in pmount:
status: Unconfirmed → Needs Info
John S (jcspray) wrote :

Yup, looks like this is the same as bug 69087, go ahead and mark as dupe.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for pmount (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers