plymouthd crashed with SIGSEGV in ply_list_get_first_node()

Bug #710974 reported by Rick Flynn on 2011-01-31
102
This bug affects 23 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
plymouth (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: plymouth

Submitting as this seems to be first time for me with this bug.

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 11.04
Package: plymouth 0.8.2-2ubuntu13
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.38-1.28-generic 2.6.38-rc2
Uname: Linux 2.6.38-1-generic i686
Architecture: i386
Date: Mon Jan 31 17:48:18 2011
DefaultPlymouth: /lib/plymouth/themes/xubuntu-logo/xubuntu-logo.plymouth
ExecutablePath: /sbin/plymouthd
InstallationMedia: Xubuntu 10.10 "Maverick Meerkat" - Release i386 (20101008.1)
Lsusb:
 Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
 Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
MachineType: TOSHIBA Satellite P35
PccardctlIdent:
 Socket 0:
   no product info available
PccardctlStatus:
 Socket 0:
   no card
ProcCmdline: /sbin/plymouthd --mode=boot --attach-to-session
ProcEnviron: PATH=(custom, no user)
ProcFB: 0 radeondrmfb
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.38-1-generic root=UUID=90c571a6-a235-4e21-a9f9-aa19b900daca ro quiet splash vt.handoff=7
SegvAnalysis:
 Segfault happened at: 0x43a347 <ply_list_get_first_node+7>: mov (%eax),%eax
 PC (0x0043a347) ok
 source "(%eax)" (0x00000000) not located in a known VMA region (needed readable region)!
 destination "%eax" ok
SegvReason: reading NULL VMA
Signal: 11
SourcePackage: plymouth
StacktraceTop:
 ply_list_get_first_node () from /lib/libply.so.2
 ply_event_loop_run () from /lib/libply.so.2
 ?? ()
 __libc_start_main () from /lib/libc.so.6
 ?? ()
TextPlymouth: /lib/plymouth/themes/xubuntu-text/xubuntu-text.plymouth
Title: plymouthd crashed with SIGSEGV in ply_list_get_first_node()
UserGroups:

dmi.bios.date: 09/03/2005
dmi.bios.vendor: TOSHIBA
dmi.bios.version: V1.40
dmi.board.name: EEQ00/EFQ00
dmi.board.vendor: TOSHIBA
dmi.board.version: Null
dmi.chassis.asset.tag: *
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: TOSHIBA
dmi.chassis.version: N/A
dmi.modalias: dmi:bvnTOSHIBA:bvrV1.40:bd09/03/2005:svnTOSHIBA:pnSatelliteP35:pvrPSP30U-21V001:rvnTOSHIBA:rnEEQ00/EFQ00:rvrNull:cvnTOSHIBA:ct10:cvrN/A:
dmi.product.name: Satellite P35
dmi.product.version: PSP30U-21V001
dmi.sys.vendor: TOSHIBA

Rick Flynn (flynn1959) wrote :
Rick Flynn (flynn1959) wrote :

Thanks for your hard work!!

StacktraceTop:
 ply_list_get_first_node (list=0x0) at ply-list.c:257
 ply_event_loop_process_pending_events (loop=0x9dcc0a8)

Changed in plymouth (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
tags: removed: need-i386-retrace
visibility: private → public
Charlie Kravetz (charlie-tca) wrote :

Thanks for reporting this bug and any supporting documentation. Since this bug has enough information provided for a developer to begin work, I'm going to mark it as confirmed and let them handle it from here. Thanks for taking the time to make Ubuntu better!

Changed in plymouth (Ubuntu):
status: New → Triaged
Laura Czajkowski (czajkowski) wrote :

Upgraded to natty yesterday from Maverick, rebooted system and system keeps telling me something has crashed and goes to report bug and I get plymouthd crashed with SIGSEGV in ply_list_get_first_node()

ErikTS (posterik) wrote :

same as "#7"

Colin Watson (cjwatson) wrote :

Thanks for your report. I think this is probably the same underlying issue as bug 553745.

Download full text (3.3 KiB)

I appreciate the reply!

Nice to be of some small help.

Best Regards, Rick

On Thu, Mar 24, 2011 at 4:43 AM, Colin Watson <email address hidden>wrote:

> *** This bug is a duplicate of bug 553745 ***
> https://bugs.launchpad.net/bugs/553745
>
> Thanks for your report. I think this is probably the same underlying
> issue as bug 553745.
>
> ** This bug has been marked a duplicate of bug 553745
> plymouthd crashed with SIGSEGV in ply_event_loop_process_pending_events()
> * You can subscribe to bug 553745 by following this link:
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/plymouth/+bug/553745/+subscribe
>
> --
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of the bug.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/710974
>
> Title:
> plymouthd crashed with SIGSEGV in ply_list_get_first_node()
>
> Status in “plymouth” package in Ubuntu:
> Triaged
>
> Bug description:
> Binary package hint: plymouth
>
> Submitting as this seems to be first time for me with this bug.
>
> ProblemType: Crash
> DistroRelease: Ubuntu 11.04
> Package: plymouth 0.8.2-2ubuntu13
> ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.38-1.28-generic 2.6.38-rc2
> Uname: Linux 2.6.38-1-generic i686
> Architecture: i386
> Date: Mon Jan 31 17:48:18 2011
> DefaultPlymouth: /lib/plymouth/themes/xubuntu-logo/xubuntu-logo.plymouth
> ExecutablePath: /sbin/plymouthd
> InstallationMedia: Xubuntu 10.10 "Maverick Meerkat" - Release i386
> (20101008.1)
> Lsusb:
> Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
> Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
> Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
> MachineType: TOSHIBA Satellite P35
> PccardctlIdent:
> Socket 0:
> no product info available
> PccardctlStatus:
> Socket 0:
> no card
> ProcCmdline: /sbin/plymouthd --mode=boot --attach-to-session
> ProcEnviron: PATH=(custom, no user)
> ProcFB: 0 radeondrmfb
> ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.38-1-generic
> root=UUID=90c571a6-a235-4e21-a9f9-aa19b900daca ro quiet splash vt.handoff=7
> SegvAnalysis:
> Segfault happened at: 0x43a347 <ply_list_get_first_node+7>: mov
> (%eax),%eax
> PC (0x0043a347) ok
> source "(%eax)" (0x00000000) not located in a known VMA region (needed
> readable region)!
> destination "%eax" ok
> SegvReason: reading NULL VMA
> Signal: 11
> SourcePackage: plymouth
> StacktraceTop:
> ply_list_get_first_node () from /lib/libply.so.2
> ply_event_loop_run () from /lib/libply.so.2
> ?? ()
> __libc_start_main () from /lib/libc.so.6
> ?? ()
> TextPlymouth: /lib/plymouth/themes/xubuntu-text/xubuntu-text.plymouth
> Title: plymouthd crashed with SIGSEGV in ply_list_get_first_node()
> UserGroups:
>
> dmi.bios.date: 09/03/2005
> dmi.bios.vendor: TOSHIBA
> dmi.bios.version: V1.40
> dmi.board.name: EEQ00/EFQ00
> dmi.board.vendor: TOSHIBA
> dmi.board.version: Null
> dmi.chassis.asset.tag: *
> dmi.chassis.type: 10
> dmi.chassis.vendor: TOSHIBA
> dmi.chassis.version: N/A
> dmi.modalias:
> dmi:bvnTOSHIBA:bvrV1.40:bd09/03/2005:svnTOSHIBA:pnSatelliteP35:pvrPSP30U-21V001:rvnTOSHIBA:rnEEQ00/EFQ00:rvrNull:cvnTOSHIBA:ct10:cvrN/A:
> dmi.product.name...

Read more...

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers