Splash image wrong size when two displays connected

Bug #572155 reported by Lars Jarlvik on 2010-04-30
56
This bug affects 11 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
plymouth (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

When having my 1920x1200 display connected as primary display and my 1280x720 projector connected as a secondary display the ubuntu splash image while booting and shutting down is 1280x720 instead of 1920x1200 on my primary display putting it in the upper left corner making the rest of the screen black.

If I disconnect my secondary display, the splash image resolution is correct and fills the entire screen on my primary display (1920x1200).

This occurs when using the default noveau driver for nvidia cards in Lucid Lynx.

affects: ubuntu → plymouth (Ubuntu)
bbordwell (benbordwell) on 2010-04-30
Changed in plymouth (Ubuntu):
status: New → Confirmed
bbordwell (benbordwell) wrote :

I get the same thing, the entire screen on my main monitor does not get filled.

Steve Langasek, This bug appeared with plymouth - 0.8.2-1 (when you fixed plymouth hanging on dual display+nouveau), before that it filled both screens correctly before it froze.

My configuration is 1280x720 main display and 1920x1080 secondary.

tags: added: apport-collected

Architecture: amd64
DefaultPlymouth: /lib/plymouth/themes/ubuntu-logo/ubuntu-logo.plymouth
DistroRelease: Ubuntu 10.04
InstallationMedia: Ubuntu 10.04 "Lucid Lynx" - Alpha amd64 (20100313.1)
MachineType: ECS G41T-M2
Package: plymouth 0.8.2-2ubuntu2
PackageArchitecture: amd64
ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.32-21-generic root=UUID=e7b54421-6481-4c12-bdcd-db105b037791 ro vga=795 quiet splash
ProcEnviron:
 LANG=en_US.utf8
 SHELL=/bin/bash
ProcFB: 0 nouveaufb
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-21.32-generic 2.6.32.11+drm33.2
Tags: lucid
TextPlymouth: /lib/plymouth/themes/ubuntu-text/ubuntu-text.plymouth
Uname: Linux 2.6.32-21-generic x86_64
UserGroups: adm admin cdrom dialout lpadmin plugdev sambashare
dmi.bios.date: 06/23/2009
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 080015
dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.board.name: G41T-M2
dmi.board.vendor: ECS
dmi.board.version: 1.0
dmi.chassis.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: ECS
dmi.chassis.version: 1.0
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr080015:bd06/23/2009:svnECS:pnG41T-M2:pvr1.0:rvnECS:rnG41T-M2:rvr1.0:cvnECS:ct3:cvr1.0:
dmi.product.name: G41T-M2
dmi.product.version: 1.0
dmi.sys.vendor: ECS

Martin Sjöstrand (mitramai) wrote :

I'm using maverick and still have that problem when the TV is connected. I have attached the xorg.log in case it might be useful.

A. Denton (aquina) wrote :

I have a Lenovo 230 notebook with an LCD attached to the docking station and an external 24" screen connected to the very same station. As long as the 24" screen is offline (switched of) the Plymouth boot screen is correctly scaled at 1366x768 in the notebooks LCD -- which is the primary screen. But in case the system is booted with the 24" monitor connected and enabled (switched on) -- which is the secondary screen -- the LCD shows the boot screen displaced in the upper left corner. About 30% of the primary LCD screen are black. The boot screen on the 24" screen is in a wrong resolution at that time and not the recommended 1920x1200.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers

Related questions

Bug attachments