[lucid] No splash screen at boot up, just flashing cursor

Bug #571459 reported by Shaun Crampton on 2010-04-28
18
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
plymouth (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: plymouth

I don't see the new bootup screen on my Dell 11Z running Ubuntu Netbook edition lucid. I had a splashscreen in Karmic and I see the splash when I shut down just not when I boot up.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: plymouth 0.8.2-2ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-21.32-generic 2.6.32.11+drm33.2
Uname: Linux 2.6.32-21-generic i686
NonfreeKernelModules: wl
Architecture: i386
CurrentDmesg:
 [ 21.345366] ppdev: user-space parallel port driver
 [ 30.136051] eth1: no IPv6 routers present
 [ 30.500054] eth0: no IPv6 routers present
Date: Wed Apr 28 22:43:47 2010
DefaultPlymouth: /lib/plymouth/themes/ubuntu-logo/ubuntu-logo.plymouth
InstallationMedia: Ubuntu-Netbook-Remix 9.10 "Karmic Koala" - Release i386 (20091028.4)
MachineType: Dell Inc. Inspiron 1110
ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.32-21-generic root=UUID=4493890f-e09b-416c-86fb-069a6aae1a7a ro quiet splash
ProcEnviron:
 LANG=en_GB.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcFB: 0 inteldrmfb
SourcePackage: plymouth
TextPlymouth: /lib/plymouth/themes/ubuntu-text/ubuntu-text.plymouth
dmi.bios.date: 12/01/2009
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: A06
dmi.board.name: 0KC6FD
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.board.version: A06
dmi.chassis.type: 8
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.chassis.version: A06
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA06:bd12/01/2009:svnDellInc.:pnInspiron1110:pvrA06:rvnDellInc.:rn0KC6FD:rvrA06:cvnDellInc.:ct8:cvrA06:
dmi.product.name: Inspiron 1110
dmi.product.version: A06
dmi.sys.vendor: Dell Inc.

Shaun Crampton (fasaxc) wrote :
djbmister (db260179) wrote :

It sounds like you have the same problem on my Asus eee pc 1001ha. After an upgrade from Karmic i had this issue.

Do the following in a terminal

sudo -s
touch /etc/initramfs-tools/conf.d/splash
echo FRAMEBUFFER=y > /etc/initramfs-tools/conf.d/splash
update-initramfs -u
reboot

This forces the framebuffer to load as soon as possible.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers